• Verschillende zebra's dicht bij elkaar in een nationaal park in Tanzania

3 Dagen Safari in Tanzania

De ultieme 3-daagse Safari reis! Je bezoekt Tarangire National Park, Lake Manyara en de indrukwekkende Ngorongoro krater. Kijk uit naar de beroemde boomklimmende leeuwen in het bos van Lake Manyara Safari Park!

U zult veel olifanten zien tijdens uw 3 Dagen Safari in Tanzania

Dag 1 – Tarangire Nationaal Park

Jouw reis begint met de rit naar Tarangire Safari Park, het vijfde grootste nationale park van Tanzania en toevluchtsoord voor een ongewoon grote olifantenpopulatie. De majestueuze baobabbomen zijn een interessant kenmerk van het park en doen de dieren die eronder leven in het niet vallen. De dieren concentreren zich langs de Tarangire rivier, die de enige permanente watervoorziening in het gebied vormt. Er is een grote diversiteit aan wilde dieren, waaronder leeuwen, luipaarden, cheeta’s en tot zesduizend olifanten. Je overnacht in de prachtige Africa Safari Lake Manyara Lodge waar je na de eerste game drive in Tanzania kunt ontspannen in het grote zwembad.

Een struisvogel in de Ngorongoro caldera

Dag 2 – Ngorongoro Krater

Na het ontbijt ga je naar Ngorongoro Conservation Area en daal je af in de krater voor een prachtige game drive (met een picknick lunch) in deze ‘natuurlijke dierentuin’ die vaak beschreven wordt als een van de wonderen van de wereld. Het is ’s werelds grootste intacte vulkanische caldera en een natuurlijk toevluchtsoord voor enkele van Afrika’s dichtste dierenpopulaties. Het is een van de weinige plaatsen waar de zeldzame zwarte neushoorn in zijn natuurlijke omgeving kan worden waargenomen. Omdat maar weinig dieren in en uit de krater met zijn 2000 ft. hoge wanden trekken, kun je leeuwen, olifanten, zebra’s, nijlpaarden, flamingo’s, jakhalzen, neushoorns, antilopen, vele vogels en andere soorten verwachten. Met een beetje geluk kan de ‘Big Five’ tijdens één game drive gespot worden. Na de game drive rijden we terug naar Africa Safari Lake Manyara Lodge.

Een gnoe in Lake Manyara Nationaal Park

Dag 3 – Lake Manyara Nationaal Park

Na het ontbijt vertrekken we naar Lake Manyara Nationaal Park. Het park ligt aan de voet van de Great Rift Valley escarpment en staat bekend om zijn ongelooflijke schoonheid. Je kan er veel wild zien zoals buffels, olifanten, giraffen, impala’s, nijlpaarden en andere. Het beschermde gebied ligt schilderachtig als een smalle strook oever tussen de westelijke helling van de ongeveer 800 meter hoge steile wand van de Rift Valley en het sodarijke meer dat het park zijn naam geeft. In een klein gebied kom je zeer verschillende habitats tegen: de rotsachtige Rift Valley-wand, een groen bos, acaciabossen, de open grassavanne, moerassen en natuurlijk het meer en zijn oever – echt een exotische omgeving. Na het verlaten van het park rijd je terug naar Arusha.

Wat is dit?

Waar verblijft u?

  • 2x Overnachting in een volledig ingerichte comfort tent, bij Africa Safari Lake Manyara Lodge
  • Met wilde dieren die grazen op het uitgestrekte terrein van de lodge
  • Dicht bij het Lake Manyara National Park gebied

Dit is een privé-safari die qua accommodatie en routing kan worden aangepast aan jouw wensen.

Wanneer reizen?

  • Kan het hele jaar door; geen bezwaar, zelfs niet in het regenseizoen
  • Dagelijks vertrek

Voor wie?

  • Ideaal voor koppels, gezinnen, vrienden, kleine groepen enz.

Van waar naar waar?

  • Beginnend in Arusha / eindigend in Arusha
  • Internationale vluchten naar en vanaf Kilimanjaro Airport

Seizoenen:

HOOG seizoen: 1 september – 14 maart
PEAK seizoen: 16 mei – 31 augustus
LAAG seizoen: 15 maart – 15 mei

3 Dagen Safari in Tanzania Kaart

Deze kaart dient om je een idee te geven van de reisroute. Het nummer in elke kaart komt overeen met de dag van dit Safari voorstel. De exacte route wordt bepaald door onze ervaren lokale gidsen.

3 Dagen Safari in Tanzania Kaart

Begrepen:

Game drives met Nissan of Toyota Land Cruiser met pop-up dak en ervaren gids

Toegang tot het Nationaal Park, speciale camping en concessievergoedingen

2x Overnachting in (tent)lodges met eigen badkamer – volpension (3 maaltijden per dag)

Drinkwater (1,5 liter per dag)

Reserveringskosten

Uitgesloten

Internationale vlucht

Luchthaventransfers (kan geregeld worden)

Overnachting voor en na de safari (kan geregeld worden)

Toeristenvisum

Persoonlijke reisverzekering

Drankjes & Snacks

Optionele activiteiten 3 Dagen Safari in Tanzania

Wil je het volledige reisschema en de prijs zien?

Download de routebeschrijving hieronder

˅

Begin jouw 3 Dagen Safari avontuur!

Vul de velden in en download het reisschema in PDF. Jouw mobiele nummer wordt enkel gebruikt om te verifiëren of de informatie per e-mail goed is ontvangen. Wij gaan je niet bellen, maar sturen een WhatsApp of sms hiervoor.

2 + 5 = ?