• Zeldzame Afrikaanse wilde honden in Tanzania

Safari parken Tanzania

DE BESTE NATIONALE PARKEN EN WILD RESERVATEN
Arusha is de toegangspoort tot de wereldberoemde safariparken Serengeti, Ngorongoro krater, Tarangire en het Manyara-meer. Het noorden van Tanzania biedt prachtige routes waar je enkele of alle safariparken kunt bezoeken. Een prachtige verscheidenheid aan wilde dieren en natuur. Laat ons weten welke parken je wilt bezoeken en wij maken een rondreis op maat voor je. Je kunt ook onze routes bekijken ter inspiratie.

Een overzicht van de noordelijke safariparken in Tanzania met Africa Safari accommodaties
Een olifant in het Tarangire National Park in Tanzania

Tarangire National Park

Tarangire National Park is een leuk en uitgestrekt  park om te verkennen. Er is veel wild te zien, omdat er een rivier door het park loopt  is het makkelijker is om het wild van dichtbij en van een afstand te zien, aangezien zij naar het water trekken om te drinken. Het park ligt op slechts 2 uur rijden van Arusha en in de nabijheid van Lake Manyara. Tarangire staat bekend om zijn grote kuddes olifanten, die van dichtbij kunnen worden bekeken. Andere dieren die in Tarangire kunnen worden gezien zijn gnoes, zebra’s, buffels, gazellen, wrattenzwijnen, impala’s, pythons, leeuwen, luipaarden en meer dan 50 vogelsoorten.

Lees meer…

Giraffen in het Arusha Nationaal Park

Arusha National Park

Arusha National Park is één van de kleinere nationale parken in het noordelijke circuit van Tanzania en ligt aan de voet van Mount Meru in Arusha. Dit prachtige park staat vooral bekend om de zeldzame zwart-witte Colobus aap die hier vaak wordt gezien. Het park bestaat uit berggebieden gecombineerd met regenwouden en meren. Het is een paradijs voor vogelaars. Voorbeelden zijn de grote flamingo en de zilverwang neushoornvogel. Een wandelsafari is zeker de moeite waard.

Lees meer…

Een agressief nijlpaard in het safaripark Lake Manyara in Tanzania

Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park, een onderschatte parel onder de safariparken, biedt een grote ecologische verscheidenheid in een klein gebied. Er zijn meer dan 400 vogelsoorten geïdentificeerd en één van de hoogtepunten zijn de duizenden flamingo’s. Vanaf de ingang van het park slingert de weg door een grondwater bosgebied waar troepen bavianen langs de weg en in de bomen rondhangen. Op de gras oevers van het meer kun je gnoes, giraffen, zebra’s en grote buffels zien grazen. Als je geluk hebt zie je misschien een leeuw luieren op een boomtak, uniek voor dit nationale park.

Lees meer…

Een oudere mannelijke leeuw met een bebloede bek in het beroemde Serengeti Nationaal Park

Serengeti National Park

Met uitgestrekte open vlaktes en een overvloed aan wilde dieren zover het oog reikt, is de Serengeti een droomland voor safarigangers. Het Serengeti National Park omvat bij 15.000 vierkante kilometer en is zonder twijfel het grootste en meest populaire nationale park van het noordelijke circuit. In de Serengeti vindt de jaarlijkse migratie van de gnoes plaats, wanneer zo’n zes miljoen hoeven over de open vlaktes razen, terwijl meer dan 200.000 zebra’s en 300.000 Thomson-gazellen de gnoes vergezellen op zoek naar vers gras. Buffels, olifanten, giraffen, leeuwen, nijlpaarden en hyena’s worden ook vaak gezien in de Serengeti.

Lees meer…

Zonsondergang in het Ikoma wildbeheersgebied

Ikoma wildlife Management Area

Het Ikoma Wildlife Management Gebied (WMA) ligt tussen het Serengeti Nationaal Park, de Grumeti en Ikorongo Game Reservaten. Dit gebied ondersteunt een verscheidenheid aan wilde dieren op 242 vierkante kilometer ongerepte wildernis, waaronder kuddes olifanten, waterbokken, zwarte en witte colobusapen, schuwe luipaarden en zowel de grote als de kleine koedoe. Er worden spectaculaire nachtelijke game drives aangeboden in dit goed bewaarde geheime gebied.

Lees meer…

Kleine flamingo's in het Lake Natron

Lake Natron

Dit 58 km lange maar slechts 50 cm diepe alkalische meer, dat glinstert tussen de zonovergoten Keniaanse grens ten noordoosten van het Ngorongoro Natuurreservaat, zou op de reisroute van elke avonturier moeten staan. De wegen lopen door onbetreden Maasai land, met kleine boma’s en grote bergen vaak in zicht in een wild, dichtgeschroeid landschap. Bij het meer zelf verzamelen zich van juni tot november ongeveer twee miljoen flamingo’s – het is een van de meest indrukwekkende natuur spektakels van Oost-Afrika. En aan de zuidkant van het meer is het uitzicht op de vulkaan Ol Doinyo Lengai schitterend.

Lees meer…

Een indrukwekkende leeuw naast een Shemeji Safari Truck in de belangrijkste caldera van het Ngorongoro Conservation Area.

Ngorongoro Crater

Niets kan je voorbereiden op de adembenemende schoonheid van de Ngorongoro krater. Als je op het uitkijkpunt staat en uitkijkt over de krater, met wolken die rond het puntje van de rand zweven en een koel berg briesje in de lucht, kun je je niet vergissen in de goddelijkheid van moeder natuur. De Ngorongoro krater is een werelderfgoed locatie, ’s werelds grootste intacte vulkanische caldera en wordt ook wel het 8e wereldwonder genoemd. Dankzij de natuurlijke grenzen is er een overvloed aan wilde dieren in het hele natuurgebied, waar de Big Five leven, waaronder de Afrikaanse zwarte neushoorn, hyena’s, zebra’s en olifanten (om er maar een paar te noemen).

Lees meer…