• Een van de vele olifanten van het Tarangire Nationaal Park

10 Dagen Tanzania Safari Pakket

Het beste van de noordelijke parken in 10 dagen tijd! Je bezoekt Arusha, Tarangire en Serengeti National Park, maar ook het Ngorongoro Conservation Area, Lake Natron en Lake Manyara. Deze route biedt een unieke game drive en wandelsafari in de Ikona Wildlife Management Area en overnachting in een Maasai boma lodge! Dit is een Lodge Safari pakket met comfortabele en-suite accommodaties.

#dag 3
RIFT VALLEY

Riftvallei Thumbnail
U kunt een wandelsafari maken in het Arusha National Park en dieren zien zoals deze zebra...

Dag 1 – Arusha Nationaal Park

Vandaag begint jouw 10 Dagen Tanzania safari pakket! We halen je op van het hotel in of rond Arusha. Jouw gids brengt je naar het Arusha National Park, een park met een prachtig landschap en een grote populatie dieren. Het park is verdeeld in drie delen: Mount Meru, Ngurdoto Crater en Momella Lakes. Na een game drive heb je de mogelijkheid om een begeleide wandelsafari te doen. Te voet kun je giraffen, buffels en andere dieren van een goede afstand bekijken. Als je op wandelsafari gaat zal een gewapende ranger je begeleiden voor de veiligheid. Aan het eind van de dag brengen we je naar Africa Safari Arusha Lodge waar je kunt ontspannen bij het zwembad.

Zelfs in het Tarangire National Park zijn er een paar jachtluipaarden...

Dag 2 – Tarangire Nationaal Park

Na het ontbijt reizen we in ongeveer 2 uur van Arusha naar Tarangire National Park. Dit relatief onbekende en uitzonderlijk wildrijke park staat bekend om enorme aantallen olifanten en eeuwenoude baobabbomen. Sommige van deze baobab bomen zijn meer dan 1000 jaar oud. Grote katten worden vaak gezien en in het droge seizoen is de Tarangire rivier een van de weinige waterbronnen in het gebied. Daarom zie je veel zoogdieren in dit bijzondere Nationaal Park. Aan het eind van de dag gaan we naar Africa Safari Lake Manyara waar je overnacht in een volledig ingerichte en-suite tent. Je kunt de eerste Safaridag in stijl afsluiten met een verfrissende duik in het zwembad gevolgd door een sun downer aan de bar.

Ervaar de lokale cultuur en bezoek de markt in Mto wa Mbu met ons 10 Dagen Safari Pakket Tanzania.

Dag 3 – Rift Valley

Het is tijd om actief te zijn vandaag. We beginnen vroeg in de ochtend met een wandeling over de Great Rift Valley muur. We beginnen in het dorp Mto Wa Mbu terwijl we door de bananenplantages naar de Rift Valley muur lopen. Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen draagt, de wandeling zal een beetje steil en rotsachtig zijn. Eenmaal boven zul je genieten van het geweldige panoramische uitzicht op Lake Manyara en Mto Wa Mbu. Je zult versteld staan van alle groene kleuren! Na een paar minuten rust lopen we naar beneden naar de plek waar de fietsen op ons staan te wachten. De fietstocht gaat door het dorp en je luncht bij een lokale familie. Een echte Tanzaniaanse ervaring. In de middag gaan we terug naar Africa Safari Lake Manyara.

Een indrukwekkende mannetjesleeuw in het Ngorongoro Conservation Area

Dag 4 – Ngorongoro Conservation Area

Na het ontbijt daalt u af naar de krater voor een prachtige game drive (met picknick lunch) in het Ngorongoro Conservation Area – vaak beschreven als een van de wonderen van de wereld. Het is ’s werelds grootste intacte vulkanische caldera en een natuurlijk toevluchtsoord voor de dichte populatie dieren die er wonen. Het is een van de weinige plaatsen waar de zeldzame zwarte neushoorn in zijn natuurlijke omgeving kan worden waargenomen. Omdat maar weinig dieren in en uit de krater met zijn 2000 voet hoge wanden migreren, kun je  leeuwen, olifanten, zebra’s, nijlpaarden, flamingo’s, jakhalzen, neushoorns, antilopen, vele vogels en talloze andere soorten verwachten. Met een beetje geluk kun je de ‘Big Five’ tijdens één enkele gamedrive zien! Aan het eind van de dag gaan we naar Ndutu/Zuid Serengeti waar we overnachten bij Africa Safari South Serengeti. Het gebied staat bekend om het kalfseizoen van de Grote Migratie, een absoluut hoogtepunt van de jaarlijkse gnoe trek.

Dit Tanzania Safari Pakket brengt u naar de jaarlijkse grote migratie van gnoes in het Serengeti Nationaal Park.

Dag 5 – Serengeti Nationaal Park

Het is tijd om het beroemdste wildreservaat ter wereld te betreden. Geniet van een volledige dag gamedrives in het legendarische Serengeti National Park. Afhankelijk van de tijd van het jaar en de migratie van de kuddes kun je gnoes, giraffen, zebra’s, apen, bavianen, nijlpaarden, antilopen, talloze vogelsoorten en natuurlijk de legendarische “Big Five” – leeuw, olifant, kaapse buffel, zwarte neushoorn en luipaard – verwachten. Geniet van jouw picknicklunch in de bush, benader voorzichtig de nijlpaardenpoel en verbaas je in het algemeen over de ruwe, ruige en zich steeds uitbreidende wildernis die je omringt. Aan het eind van de dag komen we aan bij Africa Safari Ikoma, waar je overnacht in een en-suite comfort tent.

Een giraffe die zijn nek uitstrekt om vers doornig gebladerte te bereiken

Dag 6 – Ikoma Wildlife Management Area

De volgende dag beginnen we met een game drive in de Ikoma Wildlife Management Area. Dit beschermde gebied ligt op de grens van het Serengeti National Park en herbergt over 242 km² veel wild, waaronder kuddes olifanten, vele soorten antilopen en grote roofkatten. In de namiddag verkennen we het gebied te voet met een lokale gids (wandelsafari) en kun je vragen stellen over het wild, de planten en de geologie van het park. In het Ikoma gebied leven Masaai mensen en hun vee samen met de dieren van het Serengeti Eco System. Een werkelijk unieke ervaring! Je brengt nog een nacht door in een volledig ingerichte comforttent bij Africa Safari Ikoma.

Tijdens uw 4 dagen Safari Tanzania tour krijgt u de kans om de onbetwiste koning van de bush te zien - bijvoorbeeld deze leeuw die op de eindeloze vlaktes van de Serengeti staat tijdens een vroege ochtend game drive met een mooie zonsopgang.

Dag 7 – Serengeti Noord

Vandaag verlaten we Ikoma Wildlife Management gebied om nog een gamedrive te maken in het noordelijke deel van de Serengeti – de thuisbasis van elk lid van de Big Five. Als je wilt, kunt je de gids vragen om langs de Mara rivier te rijden, waar duizenden gnoes en zebra’s van de grote migratie deze natuurlijke hindernis oversteken, in een poging om de dodelijke Nijlkrokodillen te ontwijken (houd er rekening mee dat de exacte datum van de rivieroversteek onmogelijk te voorspellen is, omdat het afhangt van de regens). Tegen het eind van de middag verlaten we dit legendarische park en overnachten we in de unieke Africa Safari Maasai Boma Lodge. Zoals de naam van de accommodatie doet vermoeden, is deze geïnspireerd op traditionele Maasai huizen van adobe.

Lake Natron tijdens het regenseizoen met flamingo's die zich voeden met de gespecialiseerde sodabacteriën

Dag 8 – Lake Natron

Na het ontbijt verlaten we Ololosokwan dorp en gaan we op weg naar Lake Natron. Onderweg zie je vele Masai dorpen, termietenheuvels, gazellen, giraffen, zebra’s, bavianen, bijenkasten en vogels als gieren, struisvogels, spreeuwen, cory Bustards en wouwen. De rit duurt zo’n 4 uur over een deels stoffige en hobbelige weg. In de namiddag kun je een begeleide wandeling maken rond Lake Natron, het laagste punt van de Great Rift Valley in Tanzania (600m / 2000 ft) en beroemd om een groot aantal flamingo’s en andere watervogels vanwege een hoog gehalte aan natriumcarbonaat, algen en zoöplankton. We overnachten bij Africa Safari Lake Natron in een volledig ingerichte en-suite tent.

Een Maasai gids leidt u door de kloof naar de spectaculaire Ngare Sero watervallen.

Dag 9 – Lake Natron watervallen

In de ochtend wandelen we de Ngare Sero rivier op, die uitmondt in Lake Natron. In tegenstelling tot het omringende droge landschap vind je hier een klein groen paradijs. Na een inspannende wandeling omhoog bereiken we de bron van de rivier, in trapsgewijze watervallen stort de rivier uit de bergen. Het is uitstekend zwemmen in de rivier en onder de watervallen voor een lekkere afkoeling van de hete zon. Er kunnen bavianen of ander wild in de kloof leven. In de middag ga je naar het kleine dorpje Mto Wa Mbu waar je nog één keer overnacht in het prachtige Africa Safari Lake Manyara.

Lake Manyara Nationaal Park met gnoes en vogels en de Rift Valley op de achtergrond

Dag 10 – Lake Manyara Nationaal Park

Na het ontbijt gaan we Lake Manyara National Park in voor nog een spannende dag gamedrives. Dit prachtige park met zijn weelderige vegetatie en tropische bossen van reusachtige vijgen- en mahoniebomen ontleent zijn naam aan het Maasai woord voor “euphorbia tirucalli”, een struik die wordt gebruikt om een doornige haag te maken om hun vee te beschermen. Olifanten, giraffen, buffels, zebra’s en verschillende antilopen bevolken het park, evenals verschillende apen en een grote populatie nijlpaarden. Als je geluk hebt, zie je misschien de Manyara leeuwen, bekend om hun klimgewoonten in bomen, lui rustend op de takken van een “Acacia tortilis” boom. Ook het vogelleven is overvloedig, met flamingo’s, pelikanen, neushoornvogels en tal van bossoorten. In de late namiddag keren we terug naar Arusha voor het einde van jouw 10 Dagen Tanzania Safari pakket.

Wat is dit?

Waar overnachten?

(volpension voor alle accommodaties; 3 maaltijden per dag)

Dit is een echte privé Safari die qua accommodatie en routing kan worden aangepast aan jouw wensen. Dat betekent ook dat u het maximale uit uw reis kunt halen en uw ervaring met behulp van uw gids kunt finetunen (bijvoorbeeld wanneer en waar te stoppen voor uw lunch pick-nick tijdens game drives).

Wanneer reizen?

  • Kan het hele jaar door; geen bezwaar, zelfs niet in het regenseizoen
  • Dagelijks vertrek

Voor wie?

  • Ideaal voor koppels, gezinnen, vrienden, kleine groepen die alle hoogtepunten van het noordelijke Safari circuit in Tanzania willen beleven

Van waar naar waar?

  • Beginnend in Arusha / eindigend in Arusha
  • Internationale vluchten naar en vanaf Kilimanjaro Airport

Seizoenen:

HOOG seizoen: 1 september – 14 maart
PEAK seizoen: 16 mei – 31 augustus
LAAG seizoen: 15 maart – 15 mei

10 Dagen Safari Tanzania Pakket

Deze kaart dient om je een idee te geven van de reisroute. Het nummer in elke kaart komt overeen met de dag van dit Safari voorstel. De exacte route wordt bepaald door onze ervaren lokale gidsen.

10 Dagen Safari Tanzania Kaart

Begrepen:

Game drives met Nissan of Toyota Land Cruiser met pop-up dak en ervaren gids

Toegang tot het Nationaal Park, speciale camping en concessievergoedingen

7x overnachting in comfort tents met eigen badkamer – volpension (3 maaltijden per dag)

1x overnachting Afrika Safari Maasai Boma – volpension

1x overnachting Afrika Safari Arusha Lodge – volpension

Drinkwater (1,5 liter per dag)

Reserveringskosten

Uitgesloten

Internationale vlucht

Luchthaventransfers (kan geregeld worden)

Overnachting voor en na de safari (kan geregeld worden)

Toeristenvisum

Persoonlijke reisverzekering

Drankjes & Snacks

Optionele activiteiten voor uw 10 Dagen Tanzania Safari Pakket

Wil je het volledige reisschema en de prijs zien?

Download de routebeschrijving hieronder

˅

Start jouw 10 Dagen Tanzania Safari Pakket!

Vul de velden in en download het reisschema in PDF. Jouw mobiele nummer wordt enkel gebruikt om te verifiëren of de informatie per e-mail goed is ontvangen. Wij gaan je niet bellen, maar sturen een WhatsApp of sms hiervoor.

3 + 0 = ?