• Een olifantenkoe met haar kalf in het Tarangire National Park

4 Dagen Budget Safari Noordelijke Parken

Het beste van de noordelijke parken in slechts 4 dagen tijd! Je bezoekt Tarangire, Serengeti en de beroemde Ngorongoro krater. Geniet van het fantastische landschap en het uitstekende zicht op de wilde dieren in de nationale parken. Dit is een opgewaardeerde kampeersafari met comfortabele accommodatie.

Net als dit jonge meisje krijgt u de kans om verschillende dieren te fotograferen tijdens uw 4 dagen Budget Safari in Tanzania

Dag 1 – Tarangire National Park (alternatief Lake Manyara)

Jouw Safari avontuur begint vandaag! We halen je op van het hotel in of rond Arusha. Tijdens de 2,5 uur durende rit geniet je van het uitzicht op de prachtige natuur, landschappen en lokale gemeenschappen. We maken een volledige dag game drive in Tarangire Safari Park dat beroemd is om zijn indrukwekkende aantallen olifanten, extreem oude baobab bomen (1000+ jaar oud) en boomklimmende Afrikaanse Pythons. Aan het eind van de dag gaan we naar Africa Safari Lake Manyara Lodge waar je overnacht in Safari tenten. Je kunt een duik nemen in het zwembad en genieten van een drankje aan de bar tijdens de zonsondergang.

Een zwangere leeuwin zittend op een rots in de Serengeti

Dag 2 en 3 – Serengeti

Deze dag gaan we op weg naar het Serengeti National Park. Na een paar uur rijden komen we aan bij de Serengeti poort. Na de lunch maken we de hele middag een game drive in dit prachtige park. De Serengeti staat bekend om zijn eindeloze savanne- en boslandschappen. Het park is beroemd om de migratie van ongeveer 1,5 miljoen herbivoren en volgelingen.

Aan het eind van de dag komen we aan bij Africa Safari Ikoma Lodge. Gelegen tussen Serengeti Seronera, Grumeti en Ikorongo Game Reserves is de locatie perfect voor het verkennen van de Serengeti. Het is het perfecte toevluchtsoord voor een ontspannen moment met uitzicht op het vogelleven of een kudde impala’s die rustig rond het kamp grazen, of liever gewoon ontspannen terwijl je luistert naar de geluiden van de Afrikaanse bush.

De derde dag brengen we nog een dag door in Serengeti en in de late namiddag gaan we naar Ndutu/Zuid Serengeti waar we overnachten Africa Safari South Serengeti. Het gebied staat bekend om het kalfseizoen van de Grote Migratie, een absoluut hoogtepunt van de jaarlijkse gnoe trek.

Een hyena in de krater van het Ngorongoro Conservation Area

Dag 4 – Ngorongoro krater

Vandaag staan we vroeg op en na het ontbijt rijden we het prachtige Ngorongoro Conservation Area in. De Ngorongoro krater is de grootste intacte caldera ter wereld, waar naar schatting 30.000 grote zoogdieren permanent in leven. Wanneer je aan de rand van deze krater aankomt, geniet je van een prachtig en uniek uitzicht op de uitgestrekte vlakten onder jeDankzij de natuurlijke grenzen is er een overvloed aan wild in het hele natuurgebied, waar de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en de uiterst zeldzame Afrikaanse zwarte neushoorn) leven, maar ook hyena’s, zebra’s en gnoes, om er maar een paar te noemen. Na je game drive in het natuurgebied keer je terug naar Arusha waar je ’s avonds aankomt.

Wat is dit?

  • 4 Dagen Budget Safari
  • Een opgewaardeerde kampeersafari inclusief de belangrijkste noordelijke parken in Tanzania
  • Safari naar Tarangire National Park, Serengeti National Park en de Ngorongoro krater
  • Klassieke gamedrives zonder specifieke fysieke uitdagingen

Waar overnachten?

Dit is een privé Safari die qua accommodatie en routing kan worden aangepast aan jouw wensen.

Wanneer reizen?

  • Kan het hele jaar door; geen bezwaar, zelfs niet in het regenseizoen
  • Dagelijks vertrek

Voor wie?

  • Ideaal voor koppels, gezinnen, vrienden, kleine groepen enz.

Van waar naar waar?

  • Beginnend in Arusha / eindigend in Arusha
  • Internationale vluchten naar en vanaf Kilimanjaro Airport

Seizoenen:

HOOG seizoen: 1 september – 14 maart
PEAK seizoen: 16 mei – 31 augustus
LAAG seizoen: 15 maart – 15 mei

Begrepen:

Game drives met Nissan of Toyota Land Cruiser met pop-up dak en ervaren gids

Toegang tot het Nationaal Park, speciale camping en concessievergoedingen

3x Overnachting Safari tents (gedeelde badkamer) – volpension (3 maaltijden per dag)

Drinkwater (1,5 liter per dag)

Reserveringskosten

Uitgesloten

Internationale vlucht

Luchthaventransfers (kan geregeld worden)

Overnachting voor en na de safari (kan geregeld worden)

Toeristenvisum

Persoonlijke reisverzekering

Drankjes & Snacks

4 Dagen Budget Safari in Tanzania kaart

Deze kaart dient om je een idee te geven van de reisroute. Het nummer in elke kaart komt overeen met de dag van dit Safari voorstel. De exacte route wordt bepaald door onze ervaren lokale gidsen.

4 Dagen Safari Noordelijke Parken Kaart

Optionele activiteiten 4 Dagen Budget Safari Tanzania

Wil je het volledige reisschema en de prijs zien?

Download de routebeschrijving hieronder

˅

Begin jouw 4 Dagen Budget Safari in Tanzania!

Vul de velden in en download het reisschema in PDF. Jouw mobiele nummer wordt enkel gebruikt om te verifiëren of de informatie per e-mail goed is ontvangen. Wij gaan je niet bellen, maar sturen een WhatsApp of sms hiervoor.

4 + 4 = ?