• Onze 4 Daagse Safari Tanzania brengt u naar de olifanten van het Ngorongoro Conservation Area

4 Dagen Safari Tanzania

Het beste van de noordelijke safariparken in slechts 4 dagen tijd! Je bezoekt Tarangire, Serengeti en de beroemde Ngorongoro krater. Geniet van de majestueuze omgeving en het uitstekende zicht op de wilde dieren in de nationale parken. Dit is een comfortsafari met en suite accommodaties.

Een jachtluipaard in het Tarangire National Park

Dag 1 – Tarangire National Park (alternatief Lake Manyara)

Uw Safari avontuur begint vandaag! We halen je op van het hotel in of rond Arusha. Tijdens de 2,5 uur durende rit geniet je van het uitzicht op de prachtige natuur, landschappen en lokale gemeenschappen. We maken een volledige dag game drive in Tarangire Safari Park dat beroemd is om zijn indrukwekkende aantallen olifanten, extreem oude baobab bomen (1000+ jaar oud) en boomklimmende Afrikaanse Pythons. Aan het eind van de dag gaan we naar Africa Safari Lake Manyara waar je overnacht in een ingerichte comfort safaritent met eigen badkamer. Je kunt een duik nemen in het zwembad en genieten van een drankje aan de bar tijdens de zonsondergang.

Tijdens uw 4 dagen Safari Tanzania tour krijgt u de kans om de onbetwiste koning van de bush te zien - bijvoorbeeld deze leeuw die op de eindeloze vlaktes van de Serengeti staat tijdens een vroege ochtend game drive met een mooie zonsopgang.

Dag 2 en 3 – Serengeti

Deze dag gaan we op weg naar het Serengeti National Park. Na een paar uur rijden komen we aan bij de Serengeti poort. Na de lunch maken we de hele middag een game drive in dit prachtige park. De Serengeti staat bekend om zijn eindeloze savanne- en boslandschappen. Het park is beroemd om de migratie van ongeveer 1,5 miljoen herbivoren en volgelingen.

Aan het eind van de dag komen we aan bij Africa Safari Ikoma Lodge. Gelegen tussen Serengeti Seronera, Grumeti en Ikorongo Game Reserves is de locatie perfect voor het verkennen van de Serengeti. Het is het perfecte toevluchtsoord voor een ontspannen moment met uitzicht op het vogelleven of een kudde impala’s die rustig rond het kamp grazen, of liever gewoon ontspannen terwijl je luistert naar de geluiden van de Afrikaanse bush.

De derde dag brengen we nog een dag door in Serengeti en in de late namiddag gaan we naar Ndutu/Zuid Serengeti waar we overnachten Africa Safari South Serengeti. Het gebied staat bekend om het kalfseizoen van de Grote Migratie, een absoluut hoogtepunt van de jaarlijkse Grote Trek.

Een buffelfamilie met een ongeïnteresseerde leeuw in het Ngorongoro kratergebied

Dag 4 – Ngorongoro krater

Vandaag staan we vroeg op en na het ontbijt rijden we het prachtige Ngorongoro Conservation Area in. De Ngorongoro krater is de grootste intacte caldera ter wereld, waar naar schatting 30.000 grote zoogdieren permanent in leven. Wanneer Je aan de rand van deze krater arriveert, geniet je van een prachtig en uniek uitzicht op de uitgestrekte vlakten onder je. Dankzij de natuurlijke grenzen is er een overvloed aan wild in het hele natuurgebied, waar de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en de uiterst zeldzame Afrikaanse zwarte neushoorn) leven, maar ook hyena’s, zebra’s en gnoes, om er maar een paar te noemen. Na je game drive in het natuurgebied keer je terug naar Arusha waar je ’s avonds aankomt.

Wat is dit?

Waar verblijft u?

Wanneer reizen?

  • Kan het hele jaar door; geen bezwaar, zelfs niet in het regenseizoen
  • Dagelijks vertrek

Voor wie?

  • Ideaal voor koppels, gezinnen, vrienden, kleine groepen enz.

Van waar naar waar?

  • Beginnend in Arusha / eindigend in Arusha
  • Internationale vluchten naar en vanaf Kilimanjaro Airport

Seizoenen:

HOOG seizoen: 1 september – 14 maart
PEAK seizoen: 16 mei – 31 augustus
LAAG seizoen: 15 maart – 15 mei

Begrepen:

Game drives met Nissan of Toyota Land Cruiser met pop-up dak en ervaren gids

Toegang tot het Nationaal Park, speciale camping en concessievergoedingen

3x Overnachting in (tent)lodges met eigen badkamer – volpension (3 maaltijden per dag)

Drinkwater (1,5 liter per dag)

Reserveringskosten

Uitgesloten

Internationale vlucht

Luchthaventransfers (kan geregeld worden)

Overnachting voor en na de safari (kan geregeld worden)

Toeristenvisum

Persoonlijke reisverzekering

Drankjes & Snacks

4 Dagen Safari Tanzania Kaart

Deze kaart dient om je een idee te geven van de reisroute. Het nummer in elke kaart komt overeen met de dag van dit Safari voorstel. De exacte route wordt bepaald door onze ervaren lokale gidsen.

4 Dagen Safari Noordelijke Parken Kaart

Optionele activiteiten voor uw 4-daagse safari in Tanzania

Wil je het volledige reisschema en de prijs zien?

Download de routebeschrijving hieronder

˅

Begin jouw 4 Dagen Safari Tanzania avontuur!

Vul de velden in en download het reisschema in PDF. Jouw mobiele nummer wordt enkel gebruikt om te verifiëren of de informatie per e-mail goed is ontvangen. Wij gaan je niet bellen, maar sturen een WhatsApp of sms hiervoor.

1 + 6 = ?