• Er zijn veel soorten antilopen te zien tijdens een safari in Tanzania.

5 Dagen Budget Safari Tanzania

Het beste van de noordelijke parken in 5 dagen tijd! Je bezoekt Tarangire, Lake Manyara, Serengeti National Park en de beroemde Ngorongoro krater. Geniet van de allerbeste parken in het noordelijke circuit! Je slaapt in Safaritenten tijdens deze geüpgradede kampeerroute.

U zult veel giraffen zien tijdens uw 5 dagen Budget Safari in Tanzania

Dag 1 – Tarangire Nationaal Park

Jou Safari avontuur begint vandaag! We halen je op van het hotel in of rond Arusha voor de 2,5 uur durende rit naar het unieke Tarangire National Park. We maken een volledige dag game drive in Tarangire Safari Park dat vooral bekend staat om zijn grote kuddes olifanten en de enorme baobab bomen die enkele honderden jaren oud zijn. Sommige van deze vreemd uitziende bomen hebben reusachtige stammen die natuurlijke grotten vormen, die door stropers zijn gebruikt om zich voor de parkwachters te verbergen. Aan het eind van de dag gaan we naar Africa Safari Lake Manyara Lodge waar je overnacht in een eenvoudige maar mooie camping Safari tent. Je kunt een duik nemen in het zwembad en genieten van een drankje aan de bar tijdens de zonsondergang.

Een kleurrijke hagedis in het Lake Manyara Safari Park gefotografeerd door klant op onze 5-daagse Budget Safari Tanzania

Dag 2 – Nationaal Park Lake Manyara

Na het ontbijt gaan we naar Lake Manyara, een onderschat juweeltje dat een grote ecologische verscheidenheid biedt op een klein oppervlak Dit park staat bekend om zijn adembenemende panoramische uitzichten, watervallen, kabbelende beekjes met helder water, warmwaterbronnen en meer dan 400 vogelsoorten. We maken de hele dag een game drive in Lake Manyara en als je van wandelen houdt kun je ook een 2 uur durende wandelsafari boeken. Te voet kun je giraffen, buffels en andere dieren van grote afstand bekijken. Opmerkelijk zijn ook de grote groep bavianen die vaak luidruchtig ruzie maken. In de middag rijd je terug naar Africa Safari Lake Manyara waar je weer in jouw Safaritent overnacht.

De leider van het dierenrijk in het Serengeti Nationaal Park, een mannelijke leeuw in zijn bloei...
Een groep dieren van de grote migratie in het Serengeti Safari Park

Dag 3 en 4 – Serengeti

De komende twee dagen verken je het wereldberoemde Serengeti National Park. Het woord Serengeti komt uit de Maasai taal en betekent letterlijk “eindeloze vlaktes”. Op deze uitgestrekte vlaktes zwerven veel roofdieren rond; meer dan vierduizend leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s en wilde honden. De route die je neemt is prachtig, je rijdt langs de Ngorongoro plateaus en vervolgt langs de westelijke kraterweg totdat het pad je bergafwaarts leidt, rechtstreeks de legendarische Serengeti in.

Na de lunch maken we de hele middag een gamedrive in dit unieke ecosysteem. Tegen de avond komen we aan bij Africa Safari Ikoma Lodge. Gelegen tussen Serengeti Seronera, Grumeti en Ikorongo Game Reserves is de locatie perfect om de Serengeti te verkennen. Het is een heerlijk toevluchtsoord om te ontspannen, naar het vogelleven te kijken of naar een kudde impala’s die rustig rond het kampgebied grazen. Geniet van de werkelijk adembenemende nachtelijke hemel terwijl je luistert naar de geluiden van de Afrikaanse bush.

De vierde dag brengen we nog een dag door in Serengeti en laat in de middag gaan we naar Ndutu/Zuid Serengeti waar we overnachten Africa Safari South Serengeti. Het gebied staat bekend om het kalfseizoen van de Grote Migratie, een absoluut hoogtepunt van de jaarlijkse gnoe trek.

Een jachtluipaard scant de omgeving naar prooi in de krater van het Ngorongoro Conservation Area

Dag 5 – Ngorongoro krater

Na het ontbijt ga je direct op weg naar het Ngorongoro Conservation Area. Als je bij de poort bent ingecheckt, rijd je door een bos omhoog tot je een van de meest unieke plekken van Afrika bereikt, de Ngorongoro krater. Deze caldera is het resultaat van vulkanische activiteit en is voor veel gasten de belangrijkste reden om op safari te gaan in Tanzania. Na de spectaculaire afdaling naar de calderabodem word je begroet door een van de dichtste populaties wilde zoogdieren ter wereld. In de krater leven leeuwen, olifanten, nijlpaarden, gnoes, wrattenzwijnen enz. En natuurlijk kun je een paar van de kritisch bedreigde Afrikaanse neushoorns zien. Men kan alle leden van de Big 5 in Tanzania zien in dit werelderfgoed! Na deze spannende gamedrive keren we terug naar Arusha.

Wat is dit?

Waar verblijven?

(volpension voor alle accommodaties; 3 maaltijden per dag)

Dit is een echte privé Safari die qua accommodatie en routing kan worden aangepast aan jouw wensen. Dat betekent ook dat u het maximale uit uw reis kunt halen en uw ervaring met behulp van uw gids kunt finetunen (bijvoorbeeld wanneer u ’s ochtends met de game drives begint).

Wanneer reizen?

  • Kan het hele jaar door; geen bezwaar, zelfs niet in het regenseizoen
  • Dagelijks vertrek

Voor wie?

  • Ideaal voor koppels, gezinnen, vrienden, kleine groepen enz.

Van waar naar waar?

  • Beginnend in Arusha / eindigend in Arusha
  • Internationale vluchten naar en vanaf Kilimanjaro Airport

Seizoenen:

HOOG seizoen: 1 september – 14 maart
PEAK seizoen: 16 mei – 31 augustus
LAAG seizoen: 15 maart – 15 mei

5 Dagen Budget Safari Tanzania Kaart

Deze kaart dient om je een idee te geven van de reisroute. Het nummer in elke kaart komt overeen met de dag van dit Safari voorstel. De exacte route wordt bepaald door onze ervaren lokale gidsen.

5 Dagen Safari in Tanzania Kaart

Begrepen:

Game drives met Nissan of Toyota Land Cruiser met pop-up dak en ervaren gids

Toegang tot het Nationaal Park, speciale camping en concessievergoedingen

4x overnachting in Safaritenten met gedeelde badkamers – volpension (3 maaltijden per dag)

Drinkwater (1,5 liter per dag)

Reserveringskosten

Uitgesloten

Internationale vlucht

Luchthaventransfers (kan geregeld worden)

Overnachting voor en na de safari (kan geregeld worden)

Toeristenvisum

Persoonlijke reisverzekering

Drankjes & Snacks

Optionele activiteiten voor uw 5-daagse budgetsafari in Tanzania

Wil je het volledige reisschema en de prijs zien?

Download de routebeschrijving hieronder

˅

Start jouw 5 Dagen Budget Safari in Tanzania!

Vul de velden in en download het reisschema in PDF. Jouw mobiele nummer wordt enkel gebruikt om te verifiëren of de informatie per e-mail goed is ontvangen. Wij gaan je niet bellen, maar sturen een WhatsApp of sms hiervoor.

3 + 5 = ?