• Tijdens uw 6-daagse kampeersafari in Tanzania krijgt u de kans om Hyena's van dichtbij te zien.

6 Dagen Camping Safari Tanzania

Het beste van de noordelijke parken in 6 dagen tijd! Je bezoekt Tarangire National Park, Lake Manyara, Serengeti National Park en de beroemde Ngorongoro krater. Deze route biedt een unieke game drive en wandelsafari in de Ikoma Wildlife Management Area! Dit is een verbeterde kampeersafari met comfortabele accommodatie.

Een giraffe strekt zijn nek uit om het gebladerte van een reusachtige baobab te bereiken in het Tarangire National Park.

Dag 1 – Tarangire Nationaal Park

Onze Camping Safari Tanzania begint vandaag met het Tarangire National Park, op ongeveer 2 uur rijden van de toeristische hoofdstad Arusha. Tarangire Park is genoemd naar de Tarangire rivier, de levensader van het park. In het Tarangire National Park leven de grootste populatie olifanten van Afrika en de op een na grootste populatie leeuwen. Baobab bomen zijn er in overvloed in het park en kunnen gemakkelijk worden gespot vanwege hun kenmerkende silhouetten tegen de blauwe lucht. In de avond rijden we naar Africa Safari Lake Manyara waar je overnacht in een Safaritent met gedeelde badkamers. Je kunt een duik nemen in het zwembad en genieten van een drankje aan de bar tijdens de zonsondergang.

Een vogel zittend op de rug van een zebra in Lake Manyara Nationaal Park

Dag 2 – Nationaal park Lake Manyara

Met 325 vierkante kilometer is Manyara National Park zeker klein naar Tanzaniaanse maatstaven, maar laat dat je niet afschrikken. Het is gewoonweg geweldig. Begrensd door de dramatische Rift Valley, is de rest van het park een mooie mix van grasvlakten, betoverend groenblijvend bos, acaciabossen en fonkelende grondwaterbronnen. En natuurlijk Lake Manyara zelf, een glinsterende en iriserende alkalische poel die met de seizoenen uitzet en inkrimpt. Hier vind je een grote populatie flamingo’s. In de middag rijd je terug naar Africa Safari Lake Manyara waar je weer overnacht in de Safaritent.

Een jachtluipaard rustend op een rots in de legendarische Serengeti

Dag 3 – Serengeti Nationaal Park

Op dag drie gaan we op weg naar het Serengeti National Park. Na een paar uur rijden worden we begroet door de Serengeti, een van de meest iconische Afrikaanse wildparken. De Serengeti is de thuisbasis van vele verschillende soorten wild, waaronder leeuwen, olifanten, buffels en meer. Tijdens onze safari door het park stoppen we om de dieren in hun natuurlijke habitat te bekijken. We leren over hun levensstijl en de bedreigingen waarmee ze in hun leefomgeving worden geconfronteerd. Tegen de avond komen we aan bij Africa Safari Ikoma waar je overnacht in Safari Tenten.

Deze Camping Safari Tanzania geeft u de kans om de koning van de grote katten te bewonderen, een mannelijke leeuw in de Ikoma Wildlife Management Area.

Dag 4 – Ikoma Wildlife Management Area

De volgende dag beginnen we met een game drive in de Ikoma Wildlife Management Area. Dit gebied herbergt een verscheidenheid aan wilde dieren over 242 vierkante kilometer ongerepte wildernis, waaronder kuddes olifanten, waterbokken, zwarte en witte colobus apen, schuwe luipaarden en zowel de Greater als de Lesser Kudu. In de namiddag verkennen we het gebied te voet met een ranger (wandelsafari) en kun je vragen stellen over de wilde dieren, planten en geologie van het park. Je leert over de lokale bevolking die zo dicht bij de grens van de Serengeti leeft. Een werkelijk unieke ervaring! Je kampeert nog een nacht bij Africa Safari Ikoma.

Leeuwenwelpen op een Kopje in de Serengeti

Dag 5 – Serengeti Nationaal Park

Vandaag maken we nog een gamedrive in de Serengeti – de thuisbasis van elk lid van de Grote Vijf. Je kunt de gids vragen wat u wilt ontdekken, elk stukje Serengeti biedt iets unieks. Of het nu gaat om wilde honden spotten, neushoorns door het struikgewas bij Kopjes zien lopen of je adem verliezen bij het zien van grote katten die hun prooi opjagen. In de late namiddag trekken we naar Ndutu/Zuid Serengeti waar we overnachten op Africa Safari South Serengeti. Het gebied is beroemd vanwege het kalfseizoen van de Grote Trek, een absoluut hoogtepunt van de jaarlijkse wildebeestmigratie.

Tijdens een kampeersafari in Tanzania zijn er geen hekken of muren rond de camping. Het is dus mogelijk dat een familie olifanten langs uw tent komt.

Dag 6 – Ngorongoro Krater

Na het ontbijt ga je naar Ngorongoro Conservation Area en daal je af in de krater voor een prachtige gamedrive met een picknicklunch. De holle komvormige krater, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is in feite een caldera, die twee tot drie miljoen jaar geleden werd gevormd toen een grote vulkaan explodeerde en in zichzelf instortte. Tegenwoordig is deze ‘platte pan’ bedekt met gras en het thuis van een ongekend aantal dieren, waaronder de zwarte neushoorn, leeuwen, prachtige olifanten en kleiner wild. Door de hoogte van het Ngorongoro-gebied valt er het hele jaar door meer regen, zodat de meeste dieren niet hoeven te migreren. Met een beetje geluk kan de ‘Big Five’ tijdens één enkele gamedrive worden gespot. Na deze spannende gamedrive keren we terug naar Arusha.

Wat is dit?

Waar verblijf je?

(volpension voor alle accommodaties; 3 maaltijden per dag)

Dit is een echte privé Safari die qua accommodatie en routing kan worden aangepast aan jouw wensen. Dat betekent ook dat u het maximale uit uw reis kunt halen en uw ervaring met behulp van uw gids kunt finetunen (bijvoorbeeld wanneer u ’s ochtends met de game drives begint).

Wanneer reizen?

  • Kan het hele jaar door; geen bezwaar, zelfs niet in het regenseizoen
  • Dagelijks vertrek

Voor wie?

  • Ideaal voor koppels, gezinnen, vrienden, kleine groepen enz.

Van waar naar waar?

  • Beginnend in Arusha / eindigend in Arusha
  • Internationale vluchten naar en vanaf Kilimanjaro Airport

Seizoenen:

HOOG seizoen: 1 september – 14 maart
PEAK seizoen: 16 mei – 31 augustus
LAAG seizoen: 15 maart – 15 mei

6 Dagen camping Safari Tanzania Kaart

Deze kaart dient om je een idee te geven van de reisroute. Het nummer in elke kaart komt overeen met de dag van dit Safari voorstel. De exacte route wordt bepaald door onze ervaren lokale gidsen.

6 Dagen Safari in Noord-Tanzania Kaart

Begrepen:

Game drives met Nissan of Toyota Land Cruiser met pop-up dak en ervaren gids

Toegang tot het Nationaal Park, speciale camping en concessievergoedingen

5x overnachting in Safaritenten met gedeelde badkamers – volpension (3 maaltijden per dag)

Drinkwater (1,5 liter per dag)

Reserveringskosten

Uitgesloten

Internationale vlucht

Luchthaventransfers (kan geregeld worden)

Overnachting voor en na de safari (kan geregeld worden)

Toeristenvisum

Persoonlijke reisverzekering

Drankjes & Snacks

Optionele activiteiten voor uw 6 Dagen Camping Safari Tanzania

Wil je het volledige reisschema en de prijs zien?

Download de routebeschrijving hieronder

˅

Begin jouw 6 daagse kampeersafari in Tanzania

Vul de velden in en download het reisschema in PDF. Jouw mobiele nummer wordt enkel gebruikt om te verifiëren of de informatie per e-mail goed is ontvangen. Wij gaan je niet bellen, maar sturen een WhatsApp of sms hiervoor.

3 + 1 = ?