• Een oudere mannelijke leeuw met littekens en een indrukwekkende manen

6 Dagen Safari Tanzania

Het beste van de noordelijke parken in 6 dagen tijd! Je bezoekt Tarangire National Park, Lake Manyara, Serengeti National Park en de beroemde Ngorongoro krater. Deze route biedt een unieke game drive en wandelsafari in de Ikoma Wildlife Management Area met en-suite volledig ingerichte tenten.

Een olifant met kromme slagtanden in Tanzania

Dag 1 – Tarangire Nationaal Park

Onze 6-daagse Safari Tanzania begint vandaag met het Tarangire National Park, op ongeveer 2 uur rijden van de Safari-hoofdstad Arusha. Het Tarangire Park is genoemd naar de Tarangire rivier, de levensader van het park. Het Tarangire National Park is het thuis van Afrika’s grootste populatie olifanten en de op een na grootste populatie leeuwen. Baobab bomen zijn er in overvloed in het park en kunnen gemakkelijk worden gespot vanwege hun kenmerkende silhouetten tegen de blauwe lucht. In de avond rijden we naar Africa Safari Lake Manyara waar jeu overnacht in een ingerichte comfort safaritent met eigen badkamer. Je kunt een duik nemen in het zwembad en genieten van een drankje aan de bar tijdens de zonsondergang.

Een elegante luipaard in het Lake Manyara gebied

Dag 2 – Nationaal park Lake Manyara

Met 325 vierkante kilometer is Manyara National Park zeker klein naar Tanzaniaanse maatstaven, maar laat dat je niet afschrikken. Het is gewoonweg verbazingwekkend. Begrensd door de dramatische Rift Valley, is de rest van het park een mooie mix van grasvlakten, betoverend groenblijvend bos, acaciabossen en fonkelende grondwaterbronnen. En natuurlijk Lake Manyara zelf, een glinsterende en iriserende alkalische poel die met de seizoenen uitzet en inkrimpt. Hier vind je een grote populatie flamingo’s. In de namiddag rijd je terug naar Africa Safari Lake Manyara waar je weer overnacht in jouw ruime comfort en-suite tent.

Geniet van de eindeloze vlaktes van de Serengeti tijdens uw 6 dagen durende Safari Tanzania

Dag 3 – Serengeti Nationaal Park

Op dag drie gaan we op weg naar het Serengeti National Park. Na een paar uur rijden worden we begroet door de Serengeti, een van de meest iconische Afrikaanse wildparken. In de Serengeti leven veel verschillende soorten wild, waaronder leeuwen, olifanten, buffels en meer. Tijdens onze safari door het park stoppen we om de dieren in hun natuurlijke habitat te bekijken. We leren over hun levensstijl en de bedreigingen waarmee ze in hun leefomgeving worden geconfronteerd. Tegen de avond komen we aan bij Africa Safari Ikoma waar je overnacht in een volledig ingerichte comfort tent met eigen badkamer.

Een leeuwenpaar dat een middagdutje doet

Dag 4 – Ikoma Wildlife Management Area

De volgende dag beginnen we met een game drive in de Ikoma Wildlife Management Area. Dit gebied herbergt een verscheidenheid aan wilde dieren over 242 vierkante kilometer ongerepte wildernis, waaronder kuddes olifanten, waterbokken, zwarte en witte colobus apen, schuwe luipaarden en zowel de Greater als de Lesser Kudu. In de namiddag verkennen we het gebied te voet met een ranger (wandelsafari) en kun je vragen stellen over de wilde dieren, planten en geologie van het park. Je leert over de lokale bevolking die zo dicht bij de grens van de Serengeti leeft. Een werkelijk unieke ervaring! Je brengt nog een nacht door bij Africa Safari Ikoma.

Een grote groep gnoes, onderdeel van de Grote Trek in het Serengeti-ecosysteem

Dag 5 – Serengeti Nationaal Park

Vandaag maken we nog een gamedrive in de Serengeti – de thuisbasis van elk lid van de Big Five. Je kunt de gids vragen wat je wilt ontdekken, elk stukje Serengeti biedt iets unieks. Of het nu gaat om het bespieden van wilde honden, het kijken naar neushoorns die door het struikgewas bij Kopjes wandelen of het verliezen van je adem bij het zien van grote katten die hun prooi opjagen. In de late namiddag gaan we naar Ndutu/Zuid Serengeti waar we overnachten in Africa Safari South Serengeti. Het gebied is beroemd vanwege het kalfseizoen van de Grote Trek, een absoluut hoogtepunt van de jaarlijkse wildebeestmigratie.

Een grote roofvogel in volle vlucht

Dag 6 – Ngorongoro Krater

Na het ontbijt ga je naar Ngorongoro Conservation Area en daal je af in de krater voor een prachtige gamedrive met een picknicklunch. De holle komvormige krater, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is in feite een caldera, die twee tot drie miljoen jaar geleden werd gevormd toen een grote vulkaan explodeerde en in zichzelf instortte. Tegenwoordig is deze ‘platte pan’ bedekt met gras en het thuis van een ongekend aantal dieren, waaronder de zwarte neushoorn, leeuwen, prachtige olifanten en kleiner wild. Door de hoogte van het Ngorongoro-gebied valt er het hele jaar door meer regen, zodat de meeste dieren niet hoeven te migreren. Met een beetje geluk kan de ‘Big Five’ tijdens één enkele gamedrive worden gespot. Na deze spannende gamedrive keren we terug naar Arusha.

Wat is dit?

Waar verblijf je?

(volpension voor alle accommodaties; 3 maaltijden per dag)

Dit is een echte privé Safari die qua accommodatie en routing kan worden aangepast aan jouw wensen. Dat betekent ook dat u het maximale uit uw reis kunt halen en uw ervaring met behulp van uw gids kunt finetunen (d.w.z. lunch-box tijdens game drive of eten in de lodge?).

Wanneer reizen?

  • Kan het hele jaar door; geen bezwaar, zelfs niet in het regenseizoen
  • Dagelijks vertrek

Voor wie?

  • Ideaal voor koppels, gezinnen, vrienden, kleine groepen enz.

Van waar naar waar?

  • Beginnend in Arusha / eindigend in Arusha
  • Internationale vluchten naar en vanaf Kilimanjaro Airport

Seizoenen:

HOOG seizoen: 1 september – 14 maart
PEAK seizoen: 16 mei – 31 augustus
LAAG seizoen: 15 maart – 15 mei

6 Dagen Safari Tanzania Kaart

Deze kaart dient om je een idee te geven van de reisroute. Het nummer in elke kaart komt overeen met de dag van dit Safari voorstel. De exacte route wordt bepaald door onze ervaren lokale gidsen.

6 Dagen Safari in Noord-Tanzania Kaart

Begrepen:

Game drives met Nissan of Toyota Land Cruiser met pop-up dak en ervaren gids

Toegang tot het Nationaal Park, speciale camping en concessievergoedingen

5x overnachting in comforttenten met eigen badkamer – volpension (3 maaltijden per dag)

Drinkwater (1,5 liter per dag)

Reserveringskosten

Uitgesloten

Internationale vlucht

Luchthaventransfers (kan geregeld worden)

Overnachting voor en na de safari (kan geregeld worden)

Toeristenvisum

Persoonlijke reisverzekering

Drankjes & Snacks

Optionele activiteiten voor uw 6 Dagen Safari Tanzania

Wil je het volledige reisschema en de prijs zien?

Download de routebeschrijving hieronder

˅

Begin jouw 6 Dagen Safari Tanzania avontuur!

Vul de velden in en download het reisschema in PDF. Jouw mobiele nummer wordt enkel gebruikt om te verifiëren of de informatie per e-mail goed is ontvangen. Wij gaan je niet bellen, maar sturen een WhatsApp of sms hiervoor.

7 + 0 = ?