• Twee giraffen die een gesprek voeren

8 Dagen Lodge Safari Tanzania

Het beste van de noordelijke parken in 8 dagen tijd! Je bezoekt Tarangire, de Ngorongoro krater, Serengeti, Lake Natron en Lake Manyara. Deze Lodge Safari route biedt een unieke game drive en wandelsafari in de Ikoma Wildlife Management Area en is inclusief een overnachting in de unieke Maasai Boma lodge!

Een olifantenfamilie geniet van het verfrissende water van de Tarangire rivier

Dag 1 – Tarangire Nationaal Park

Vandaag begint jouw Lodge Safari in Tanzania! We halen u op van het hotel in of rond Arusha. Tijdens de 2,5 uur durende rit geniet je van het uitzicht op de prachtige natuur, landschappen en lokale gemeenschappen. We maken een volledige dag game drive in Tarangire National Park dat beroemd is om zijn grote aantallen olifanten, baobab bomen en boomklimmende Afrikaanse Pythons. Aan het eind van de dag gaan we naar Africa Safari Lake Manyara waar je overnacht in een ruime comfort tent met eigen badkamer. Je kunt de eerste Safari dag in stijl afsluiten met een verfrissende duik in het mooie zwembad gevolgd door een drankje aan de bar tijdens de zonsondergang.

Tijdens uw 8 Dagen Lodge Safari Tanzania kunt u het dak van uw safaritruck uitschuiven voor een prachtig uitzicht op en foto's van de wilde dieren.

Dag 2 – Ngorongoro Conservation Area

Na het ontbijt ga je naar Ngorongoro Conservation Area en daal je af in de krater voor een prachtige game drive (met een picknick lunch) in deze ‘natuurlijke dierentuin’ die vaak beschreven wordt als een van de wonderen van de wereld. Het is ’s werelds grootste intacte vulkanische caldera en een natuurlijk toevluchtsoord voor enkele van Afrika’s dichtste dierenpopulaties. Omdat weinig dieren in en uit de krater met zijn 2000 voet hoge wanden migreren, kun je leeuwen, olifanten, zebra’s, nijlpaarden, flamingo’s, jakhalzen, neushoorns, antilopen, vele vogels en andere soorten verwachten. Met een beetje geluk kan de ‘Big Five’ tijdens één enkele gamedrive worden gespot. Aan het eind van de dag gaan we naar Ndutu/Zuid Serengeti waar we overnachten bij Africa Safari South Serengeti. Het gebied is beroemd vanwege het kalfseizoen van de Grote Migratie, een absoluut hoogtepunt van de jaarlijkse wildebeestmigratie.

Een leeuwenpaar in de Serengeti tijdens het regenseizoen

Dag 3 – Serengeti Nationaal Park

Op de derde dag gaan we op weg naar het legendarische Serengeti National Park. Na een paar uur rijden vanaf de Ngorongoro Hooglanden komen we aan bij de Serengeti poort. Terwijl je wacht tot de gids klaar is met het papierwerk, kun je de tijd gebruiken om de enorme savanne tot aan de horizon te bekijken. Aan het eind van de dag komen we aan bij Africa Safari Ikoma. Gelegen tussen Serengeti Seronera, Grumeti en Ikorongo Game Reserves is de locatie ideaal om de Serengeti te verkennen. Het is het perfecte toevluchtsoord voor een ontspannen moment met uitzicht op het vogelleven of een kudde impala’s die rustig grazen rond het kamp of liever gewoon ontspannen terwijl je luistert naar de geluiden van de Afrikaanse bush.

Een olifantenfamilie in beweging in het Ikoma Wildlife Management Area

Dag 4 – Ikoma Wildlife Management Area

De volgende dag beginnen we met een game drive in de Ikoma Wildlife Management Area. Dit gebied herbergt een verscheidenheid aan wilde dieren over 242 vierkante kilometer ongerepte wildernis, waaronder kuddes olifanten, waterbokken, zwarte en witte colobus apen, schuwe luipaarden en zowel de Greater als de Lesser Kudu. In de namiddag verkennen we het gebied te voet met een ranger (wandelsafari) en kun je vragen stellen over de wilde dieren, planten en geologie van het park. Je leert over de lokale bevolking die binnen het Serengeti Eco Systeem leeft. Een werkelijk unieke ervaring! Je brengt nog een nacht door in een volledig ingerichte tent in de Africa Safari Ikoma lodge.

De beroemde rivieroversteek van de gnoes in het Serengeti Nationaal Park

Dag 5 – Serengeti Noord

Vandaag gaan we opnieuw op gamedrive in de noordelijke Serengeti – de thuisbasis van elk lid van de Big Five. Je kunt de gids vragen wat je wilt ontdekken, elk stukje Serengeti biedt iets unieks. Of het nu gaat om het bespieden van wilde honden, het kijken naar neushoorns die door het struikgewas bij Kopjes kuieren of het verliezen van je adem bij het zien van grote katten die hun prooi opjagen. We kunnen de Mara rivier passeren, waar duizenden dieren van de grote migratie deze natuurlijke hindernis moeten oversteken, in een poging de dodelijke Nijlkrokodillen te ontwijken. Echt een unieke ervaring! Tegen het eind van de middag verlaten we dit legendarische park en overnachten we in de unieke Africa Safari Maasai Boma Lodge. Zoals de naam van de accommodatie al doet vermoeden, is deze geïnspireerd op een traditioneel Maasai huis.

De ruime, volledig ingerichte en-suite tenten van de Africa Safari Lake Natron Lodge

Dag 6 – Lake Natron

Na het ontbijt verlaten we Ololosokwan dorp en gaan we op weg naar Lake Natron. De reis dicht bij de grens met Kenia in het afgelegen noordelijke Serengeti-Eco-systeem is een desolate, wereldvreemde ervaring. De wegen gaan door onbetreden Maasai land, met kleine Bomas en grote bergen vaak in zicht in een wild, dichtgeschroeid landschap. Van juni tot november verzamelen zich bij het meer ongeveer twee miljoen flamingo’s. We overnachten in Africa Safari Lake Natron. De lodge heeft een zwembad dat is ingebed in het omringende landschap en heeft een prachtig uitzicht op de naburige Mount Ol Doinyo Lengai, een nog steeds actieve vulkaan. Geniet van het uitzicht! Vanuit de lodge maak je met je gids een wandeling van 10 minuten naar het meer.

Maasai kinderen begeleiden een kleine geit in het Lake Natron

Dag 7 – Natron watervallen

In de ochtend neemt je gids je mee voor een avontuurlijke wandeling naar de Ngare Sero Watervallen (zorg voor wandelschoenen). Genoemd naar de Ngare Sero rivier die ontspringt in de Ngorongoro Highlands en door de Rift Valley afdaalt naar het Natron bekken. Het is een van de weinige bronnen van zoet water in het gebied. De rivier vormde door de millennia heen een kloof met steile wanden. Om de watervallen te bereiken moet je meerdere keren de rivier oversteken, dus zorg voor geschikte uitrusting. Na de lunch ga je naar het kleine dorpje Mto Wa Mbu waar je bij Africa Safari Lake Manyara overnacht in prachtig ingerichte comforttenten met eigen badkamer.

Vraag uw gids om één van de nijlpaardenpoelen in Lake Manyara Nationaal Park te bezoeken tijdens uw 8-daagse lodge safari in Tanzania.

Dag 8 – Nationaal Park Lake Manyara

Op onze laatste safaridag bezoeken we Lake Manyara National Park. Met 325 vierkante kilometer is het Manyara National Park zeker klein naar Tanzaniaanse maatstaven, maar laat dat je niet afschrikken. Het is gewoonweg verbazingwekkend. Begrensd door de dramatische Rift Valley, is de rest van het park een mooie mix van grasvlakten, betoverend groenblijvend bos, acaciabossen en fonkelende grondwaterbronnen. En natuurlijk Lake Manyara zelf, een glinsterende en iriserende alkalische poel die met de seizoenen uitzet en inkrimpt. Hier vind je ook flamingo’s, maar niet zoveel als in Lake Natron. In de late namiddag keren we terug naar Arusha voor het einde van jouw 8 Dagen Lodge Safari Tanzania.

Wat is dit?

Waar verblijf je?

(volpension voor alle accommodaties; 3 maaltijden per dag)

Dit is een echte privé-safari die qua accommodatie en routing kan worden aangepast aan jouw wensen. Dat betekent ook dat u het meeste uit uw reis kunt halen en uw ervaring kunt finetunen met de hulp van uw gids (bijv. start game drive in de ochtend).

Wanneer reizen?

  • Kan het hele jaar door; geen bezwaar, zelfs niet in het regenseizoen
  • Dagelijks vertrek

Voor wie?

  • Ideaal voor koppels, families, vrienden, kleine groepen die meer tijd willen doorbrengen in het Serengeti Eco System

Van waar naar waar?

  • Beginnend in Arusha / eindigend in Arusha
  • Internationale vluchten naar en vanaf Kilimanjaro Airport

Seizoenen:

HOOG seizoen: 1 september – 14 maart
PEAK seizoen: 16 mei – 31 augustus
LAAG seizoen: 15 maart – 15 mei

8 Dagen Lodge Safari Tanzania Kaart

Deze kaart dient om je een idee te geven van de reisroute. Het nummer in elke kaart komt overeen met de dag van dit Safari voorstel. De exacte route wordt bepaald door onze ervaren lokale gidsen.

8 Dagen Safari in Tanzania kaart

Begrepen:

Game drives met Nissan of Toyota Land Cruiser met pop-up dak en ervaren gids

Toegang tot het Nationaal Park, speciale camping en concessievergoedingen

6x overnachting in comforttenten met eigen badkamer – volpension (3 maaltijden per dag)

1x nacht Afrika Safari Maasai Boma Lodge – volpension

Drinkwater (1,5 liter per dag)

Reserveringskosten

Uitgesloten

Internationale vlucht

Luchthaventransfers (kan geregeld worden)

Overnachting voor en na de safari (kan geregeld worden)

Toeristenvisum

Persoonlijke reisverzekering

Drankjes & Snacks

Optionele activiteiten voor uw 8 Dagen Lodge Safari Tanzania

Wil je het volledige reisschema en de prijs zien?

Download de routebeschrijving hieronder

˅

Start jouw 8 Dagen Lodge Safari Tanzania

Vul de velden in en download het reisschema in PDF. Jouw mobiele nummer wordt enkel gebruikt om te verifiëren of de informatie per e-mail goed is ontvangen. Wij gaan je niet bellen, maar sturen een WhatsApp of sms hiervoor.

6 + 1 = ?