• De oceaansteiger van het Reef & Beach Hotel Zanzibar

11 Dagen Tanzania Safari en Zanzibar Pakket Comfort

Het beste van de noordelijke parken in 6 dagen tijd! Je bezoekt Tarangire, Lake Manyara, Serengeti National Park en de beroemde Ngorongoro krater. Deze route biedt een unieke game drive en wandelsafari in de Ikoma Wildlife Management Area! Na het safari avontuur ga je op weg naar Zanzibar. Hier kun je ontspannen aan het strand, Stonetown ontdekken en genieten van boottochten.

Tijdens uw Safari Pakket Tanzania en Zanzibar kunt u enkele van de meer dan 1000 vogelsoorten in Tanzania observeren.

Dag 1 – Tarangire Nationaal Park

Jouw Safari Tanzania en Zanzibar pakket begint vandaag met het Tarangire National Park, op ongeveer 2 uur rijden van de toeristische hoofdstad Arusha. Tarangire Park is genoemd naar de Tarangire rivier, de levensader van het park. Het Tarangire National Park is het thuis van Afrika’s grootste populatie olifanten en de op een na grootste populatie leeuwen. Baobab bomen zijn er in overvloed in het park en kunnen gemakkelijk worden gespot vanwege hun kenmerkende silhouetten tegen de blauwe lucht. In de avond rijden we naar Africa Safari Lake Manyara waar je overnacht in een ingerichte comfort tent met eigen badkamer. Je kunt een duik nemen in het zwembad en genieten van een drankje aan de bar tijdens de zonsondergang.

Vogelperspectief van de Africa Safari Lake Manyara Lodge

Dag 2 – Nationaal park Lake Manyara

Met 325 vierkante kilometer is het Manyara National Park zeker klein naar Tanzaniaanse maatstaven, maar laat dat je niet afschrikken. Het is gewoonweg geweldig. Begrensd door de dramatische Rift Valley, is de rest van het park een mooie mix van grasvlakten, betoverend groenblijvend bos, acaciabossen en fonkelende grondwaterbronnen. En natuurlijk Lake Manyara zelf, een glinsterende en iriserende alkalische poel die met de seizoenen uitzet en inkrimpt. Hier vind je een grote populatie flamingo’s. In de late namiddag rijd je terug naar Africa Safari Lake Manyara waar je opnieuw overnacht in de ruime comfort tent.

Een passerende giraffe in het Serengeti Nationaal Park

Dag 3 – Serengeti Nationaal Park

Op dag drie gaan we op weg naar het Serengeti National Park. Na een paar uur rijden worden we begroet door de Serengeti, een van de meest iconische Afrikaanse wildparken. In de Serengeti leven veel verschillende soorten wild, waaronder leeuwen, olifanten, buffels en meer. Tijdens onze safari door het park stoppen we om de dieren in hun natuurlijke habitat te bekijken. We leren over hun levensstijl en de bedreigingen waarmee ze in hun leefomgeving worden geconfronteerd. Tegen de avond komen we aan bij Africa Safari Ikoma waar je overnacht in een volledig ingerichte comfort tent met eigen badkamer.

Uw Safari Pakket Tanzania en Zanzibar biedt u de mogelijkheid om een traditioneel Maasai dorp in het Ikoma Wildlife Management Area te bezoeken.

Dag 4 – Ikoma Wildlife Management Area

De volgende dag beginnen we met een game drive in de Ikoma Wildlife Management Area. Dit gebied herbergt een verscheidenheid aan wild over 242 vierkante kilometer ongerepte wildernis, waaronder kuddes olifanten, waterbokken, zwarte en witte colobus apen, schuwe luipaarden en zowel de Greater als de Lesser Kudu. In de namiddag verkennen we het gebied te voet met een ranger (wandelsafari) en kun je vragen stellen over de wilde dieren, planten en geologie van het park. Je leert over de lokale bevolking die zo dicht bij de grens van de Serengeti leeft. Een werkelijk unieke ervaring! Je kampeert nog een nacht bij Africa Safari Ikoma.

Een jachtluipaard drinkt water uit een kleine poel in de Serengeti

Dag 5 – Serengeti Nationaal Park

Vandaag maken we nog een gamedrive in de Serengeti – de thuisbasis van elk lid van de Grote Vijf. Je kunt de gids vragen wat je wilt ontdekken, elk stukje Serengeti biedt iets unieks. Of het nu gaat om het bespieden van wilde honden, het kijken naar neushoorns die door het struikgewas bij Kopjes kuieren of het verliezen van je adem bij het zien van grote katten die hun prooi opjagen. Aan het eind van de dag gaan we naar Ndutu/Zuid Serengeti waar we overnachten bij Africa Safari South Serengeti. Het gebied is beroemd vanwege het kalfseizoen van de Grote Trek, een absoluut hoogtepunt van de jaarlijkse wildebeestmigratie.

Een indrukwekkende leeuw naast een Shemeji Safari Truck in de belangrijkste caldera van het Ngorongoro Conservation Area.

Dag 6 – Ngorongoro Krater

Na het ontbijt ga je verder naar Ngorongoro Conservation Area en daal je af in de krater voor een prachtige gamedrive met een picknicklunch. De holle komvormige krater, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is in feite een caldera, die twee tot drie miljoen jaar geleden werd gevormd toen een grote vulkaan explodeerde en in zichzelf instortte. Tegenwoordig is deze ‘platte pan’ bedekt met gras en het thuis van een ongekend aantal dieren, waaronder de zwarte neushoorn, leeuwen, prachtige olifanten en kleiner wild. Door de hoogte van het Ngorongoro-gebied valt er het hele jaar door meer regen, zodat de meeste dieren niet hoeven te migreren. Met een beetje geluk kunnen de ‘Big Five’ tijdens één enkele gamedrive worden gespot. Na deze spannende gamedrive keren we terug naar Arusha waar je overnacht in Africa Safari Arusha.

Een van de typische houten toegangsdeuren in Stonetown Zanzibar

Dag 7 – Stone Town / Shaba Boutique Hotel

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar de kleine luchthaven van Arusha. Vanaf dit binnenlandse vliegveld vlieg je in ongeveer 80 minuten naar Zanzibar. Bij aankomst haalt ons lokale personeel je op van de luchthaven en brengt je naar het hotel. De eerste nacht verblijf je in Shaba Boutique Hotel dat gevestigd is in een prachtig en karakteristiek gebouw in het hart van het oude centrum van Stone Town. In de middag en/of de volgende ochtend kun je Stone Town verkennen. Wandel door de smalle straatjes en vang het gevoel op van de oude koloniale Arabische architectuur. Je kunt de voormalige slavenmarkt, de Anglicaanse kathedraal, het House of Wonders of het oude Arabische fort bezoeken.

Geniet van de warme wateren van de Indische Oceaan op de tropische Zanzibar Archipel

Dag 8 tot 11 – Zuidoost Zanzibar / Reef & Beach Resort

De volgende dag brengen we je naar het prachtige Reef & Beach Resort dat aan de zuidoostkust van Zanzibar ligt. Reef & Beach resort is een ruim opgezet vakantiecomplex aan zee met meer dan 600 meter zeedijk. De stranden zijn ongerept en de oceaan is helder blauw. Het ligt dicht bij het rif en er is altijd een frisse bries uit de Indische Oceaan, waar je wordt omringd door de best mogelijke service, in perfecte harmonie met de natuur. Je kunt drie nachten genieten in dit prachtige resort op basis van all-inclusive. Dag 11 markeert het einde van dit Tanzania Safari & Zanzibar Beach Holiday Pakket en brengen we je terug naar de luchthaven van Zanzibar voor je terugvlucht.

Wat is dit?

 • 11 Dagen comfort Safari & Zanzibar Hotel Combinatie
 • 6 Dagen comfort Safari naar de noordelijke Nationale Parken & Ikoma Wildlife Management Area
 • 5 Dagen Stonetown & Zanzibar Beach Holiday
 • Een route met volledig ingerichte en-suite tenten / kamers
 • Safari naar Tarangire, Lake Manyara, Serengeti National Park, Ikoma WMA en deNgorongoro Crater
 • Klassieke game drives zonder specifieke fysieke uitdagingen

Waar verblijf je?

(volpension voor alle accommodaties; 3 maaltijden per dag)

Dit is een echte privé-safari die qua accommodatie en routing kan worden aangepast aan jouw wensen. Dat betekent ook dat u het maximale uit uw reis kunt halen en uw ervaring met de hulp van uw gids kunt verfijnen (bijvoorbeeld de duur van de game drives).

Wanneer reizen?

 • Het hele jaar door, maar het kan een beetje avontuurlijk worden tijdens het regenseizoen
 • Dagelijks vertrek mogelijk

Voor wie?

 • Ideaal voor koppels, gezinnen, vrienden, kleine groepen die op zoek zijn naar een comfortabele Safari in Tanzania en een strandvakantie Zanzibar.

Van waar naar waar?

 • Vertrek in Arusha / einde in Zanzibar
 • Open-jaw vluchten naar Kilimanjaro International Airport (JRO) en vertrek vanuit Zanzibar (ZNZ Abeid Amani Karume International Airport).

Seizoenen:

HOOG seizoen: 1 september – 14 maart
PEAK seizoen: 16 mei – 31 augustus
LAAG seizoen: 15 maart – 15 mei

11 Dagen Tanzania Safari en Zanzibar Pakket Comfort

Deze kaart dient om je een idee te geven van de reisroute. Het nummer in elke kaart komt overeen met de dag van dit Safari voorstel. De exacte route wordt bepaald door onze ervaren lokale gidsen.

Tanzania Safari & Zanzibar Strand Vakantie Kaart

Begrepen:

Game drives met Nissan of Toyota Land Cruiser met pop-up dak en ervaren gids

Toegang tot het Nationaal Park, speciale camping en concessievergoedingen

5x overnachting in volledig ingerichte en-suite tenten – volpension (3 maaltijden per dag)

1x overnachting Africa Safari Arusha Lodge

1x overnachting Shaba Boutique Hotel Stonetown

3x overnachting Reef & Beach Resort Zanzibar

Drinkwater (1,5 liter per dag)

Reserveringskosten

Uitgesloten

Internationale vlucht

Binnenlandse vlucht naar Zanzibar (kan geregeld worden)

Luchthaventransfers (kan geregeld worden)

Overnachting voor en na de safari (kan geregeld worden)

Toeristenvisum

Persoonlijke reisverzekering

Drankjes & Snacks

Toeristenbelasting Zanzibar: $1,00 per persoon per dag (ter plaatse te betalen)

Optionele activiteiten voor uw 10 Dagen Tanzania Budget Safari

Wil je het volledige reisschema en de prijs zien?

Download de routebeschrijving hieronder

˅

Start jouw 11 Daagse Safari en Zanzibar Tanzania Pakket!

Vul de velden in en download het reisschema in PDF. Jouw mobiele nummer wordt enkel gebruikt om te verifiëren of de informatie per e-mail goed is ontvangen. Wij gaan je niet bellen, maar sturen een WhatsApp of sms hiervoor.

3 + 2 = ?