• Uitzicht op de Indische Oceaan vanaf een van de stranden van de Zanzibar Archipel

11 Dagen Tanzania Safari Pakket & Zanzibar Strand Vakantie Budget

Het beste van Tanzania – Safari & strandvakantie in één pakket! Je bezoekt Tarangire, Lake Manyara, Serengeti National Park en de beroemde Ngorongoro krater. Deze safaritrip biedt je unieke game drive en wandelsafari in het Ikoma Wildlife Management Area! Na de safari ga je op weg naar het tropische eiland Zanzibar. Hier kun je ontspannen aan het strand, Stonetown ontdekken en genieten van boottochten.

Een Shemeji Safari truck en een oude Baobab boom op de grens met het Tarangire National Park.

Dag 1 – Tarangire Nationaal Park

Jouw Tanzania Safari & Zanzibar Strandvakantie Pakket begint vandaag met het Tarangire National Park, op ongeveer 2 uur rijden van de toeristische hoofdstad Arusha. Tarangire Park is genoemd naar de Tarangire rivier, de levensader van het park. In het Tarangire National Park leven de grootste populatie olifanten van Afrika en de op een na grootste populatie leeuwen. Baobab bomen zijn er in overvloed in het park en kunnen gemakkelijk worden gespot vanwege hun kenmerkende silhouetten tegen de blauwe lucht. In de avond rijden we naar Africa Safari Lake Manyara waar je overnacht in een Safaritent met gedeelde badkamer. Je kunt een duik nemen in het zwembad en genieten van een drankje aan de bar tijdens de zonsondergang.

Uitzicht op de Rift Valley en Lake Manyara tijdens het droge seizoen

Dag 2 – Nationaal park Lake Manyara

Met 325 vierkante kilometer is het Manyara National Park zeker klein naar Tanzaniaanse maatstaven, maar laat dat je niet afschrikken. Het is gewoonweg geweldig. Begrensd door de dramatische Rift Valley, is de rest van het park een mooie mix van grasvlakten, betoverend groenblijvend bos, acaciabossen en fonkelende grondwaterbronnen. En natuurlijk Lake Manyara zelf, een glinsterende en iriserende alkalische poel die met de seizoenen uitzet en inkrimpt. Hier vind je een grote populatie flamingo’s. In de middag rijd je terug naar Africa Safari Lake Manyara waar je weer overnacht in de Safaritent.

Tijdens uw Tanzania Safari Pakket & Zanzibar Beach Holiday Package heeft u de kans om zeldzame Afrikaanse neushoorns te spotten.

Dag 3 – Serengeti Nationaal Park

Op dag drie gaan we op weg naar het Serengeti National Park. Na een paar uur rijden worden we begroet door de Serengeti, een van de meest iconische Afrikaanse wildparken. In de Serengeti leven veel verschillende soorten wild, waaronder leeuwen, olifanten, buffels en meer. Tijdens onze safari door het park stoppen we om de dieren in hun natuurlijke habitat te bekijken. We leren over hun levensstijl en de bedreigingen waarmee ze in hun leefomgeving worden geconfronteerd. Tegen de avond komen we aan bij Africa Safari Ikoma waar je overnacht in een safaritent.

Jonge leeuwenbroertjes en -zusjes in het Serengeti-ecosysteem

Dag 4 – Ikoma Wildlife Management Area

De volgende dag beginnen we met een game drive in de Ikoma Wildlife Management Area. Dit gebied herbergt een verscheidenheid aan wilde dieren over 242 vierkante kilometer ongerepte wildernis, waaronder kuddes olifanten, waterbokken, zwarte en witte colobus apen, schuwe luipaarden en zowel de Greater als de Lesser Kudu. In de namiddag verkennen we het gebied te voet met een ranger (wandelsafari) en kun je vragen stellen over de wilde dieren, planten en geologie van het park. Je leert over de lokale bevolking die zo dicht bij de grens van de Serengeti leeft. Een werkelijk unieke ervaring! Je kampeert nog een nacht bij Africa Safari Ikoma.

Drie giraffen onderweg in Tanzania

Dag 5 – Serengeti Nationaal Park

Vandaag maken we nog een gamedrive in de Serengeti – de thuisbasis van elk lid van de Grote Vijf. Je kunt de gids vragen wat je wilt ontdekken, elk stukje Serengeti biedt iets unieks. Of het nu gaat om het bespieden van wilde honden, het kijken naar neushoorns die door het struikgewas bij Kopjes kuieren of het verliezen van je adem bij het zien van grote katten die hun prooi opjagen. In de late namiddag gaan we naar het Ngorongoro natuurgebied. Aan het eind van de dag gaan we naar Ndutu/Zuid Serengeti waar we overnachten bij Africa Safari South Serengeti. Het gebied staat bekend om het kalfseizoen van de Grote Migratie, een absoluut hoogtepunt van de jaarlijkse gnoe trek.

Een stoet van enkele volwassen olifanten in de caldera van het Ngorongoro Conservation Area

Dag 6 – Ngorongoro Krater

Na het ontbijt ga je verder naar Ngorongoro Conservation Area en daal je af in de krater voor een prachtige gamedrive met een picknicklunch. De holle komvormige krater, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is in feite een caldera, die twee tot drie miljoen jaar geleden werd gevormd toen een grote vulkaan explodeerde en in zichzelf instortte. Tegenwoordig is deze ‘platte pan’ bedekt met gras en het thuis van een ongekend aantal dieren, waaronder de zwarte neushoorn, leeuwen, prachtige olifanten en kleiner wild. Door de hoogte van het Ngorongoro-gebied valt er het hele jaar door meer regen, zodat de meeste dieren niet hoeven te migreren. Met een beetje geluk kunnen de ‘Big Five’ tijdens één enkele gamedrive worden gespot. Na deze spannende gamedrive keren we terug naar Arusha waar je overnacht in de Africa Safari Arusha Lodge.

Dit Tanzania Safari Pakket & Zanzibar Beach Holiday Package omvat een bezoek aan het historische werelderfgoed Stonetown.

Dag 7 – Stone Town / Shaba Boutique Hotel

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar de kleine luchthaven van Arusha. Vanaf dit binnenlandse vliegveld vlieg je in ongeveer 80 minuten naar Zanzibar. Bij aankomst haalt ons lokale personeel je op van de luchthaven en brengt je naar het hotel. De eerste nacht verblijf je in Shaba Boutique Hotel dat gevestigd is in een prachtig en karakteristiek gebouw in het hart van het oude centrum van Stone Town. In de middag en/of de volgende ochtend kun je Stone Town verkennen. Wandel door de smalle straatjes en vang het gevoel op van de oude koloniale Arabische architectuur. Je kunt de voormalige slavenmarkt, de Anglicaanse kathedraal, het House of Wonders of het oude Arabische fort bezoeken.

Sluit uw Safari in stijl af met een paar ontspannende dagen op de magische Zanzibar Archipel

Dag 8 tot 11 – Zuidoost Zanzibar / Reef & Beach Resort

De volgende dag brengen we je naar het prachtige Reef & Beach Resort dat aan de zuidoostkust van Zanzibar ligt. Reef & Beach resort is een ruim opgezet vakantiecomplex aan zee met meer dan 600 meter zeedijk. De stranden zijn ongerept en de oceaan is helder blauw. Het ligt dicht bij het rif en er is altijd een frisse bries uit de Indische Oceaan, waar je wordt omringd door de best mogelijke service, in perfecte harmonie met de natuur. Je kunt drie nachten genieten in dit prachtige resort op basis van all-inclusive. Dag 11 markeert het einde van dit Tanzania Safari & Zanzibar Beach Holiday Pakket en brengen we je terug naar de luchthaven van Zanzibar voor je terugvlucht.

Wat is dit?

 • 11 Dagen budget Safari & Zanzibar Hotel Combinatie
 • 6 Dagen Camping Safari naar de noordelijke Nationale Parken & Ikoma Wildlife Management Area
 • 5 Dagen Stonetown & Zanzibar Strand Vakantie
 • Een route met verbeterde camping en hotelaccommodatie in Zanzibar
 • Safari naar Tarangire, Lake Manyara, Serengeti National Park, Ikoma WMA en de Ngorongoro Crater
 • Een van onze langlopende bestsellers

Waar verblijf je?

(volpension voor alle accommodaties; 3 maaltijden per dag)

Dit is een echte privé-safari die qua accommodatie en routing kan worden aangepast aan jouw wensen. Dat betekent ook dat u het meeste uit uw reis kunt halen en uw ervaring kunt verfijnen met de hulp van uw gids (bijv. duur van de game drives).

Wanneer reizen?

 • Kan het hele jaar door; geen bezwaar, zelfs niet in het regenseizoen
 • Dagelijks vertrek

Voor wie?

 • Ideaal voor koppels, gezinnen, vrienden, kleine groepen die op zoek zijn naar een Safari in Tanzania & Strandvakantie in Zanzibar pakket.

Van waar naar waar?

 • Met vertrek in Arusha / eindigend in Zanzibar
 • Open-jaw vluchten naar Kilimanjaro International Airport (JRO) en vertrek vanuit Zanzibar (ZNZ Abeid Amani Karume International Airport)

Seizoenen:

HOOG seizoen: 1 september – 14 maart
PEAK seizoen: 16 mei – 31 augustus
LAAG seizoen: 15 maart – 15 mei

Tanzania Safari Pakket & Zanzibar Strandvakantie Budget

Deze kaart dient om je een idee te geven van de reisroute. Het nummer in elke kaart komt overeen met de dag van dit Safari voorstel. De exacte route wordt bepaald door onze ervaren lokale gidsen.

Tanzania Safari & Zanzibar Strand Vakantie Kaart

Begrepen:

Game drives met Nissan of Toyota Land Cruiser met pop-up dak en ervaren gids

Toegang tot het Nationaal Park, speciale camping en concessievergoedingen

5x overnachting in Safaritenten met gedeelde badkamers – volpension (3 maaltijden per dag)

1x overnachting Africa Safari Arusha Lodge

1x overnachting Shaba Boutique Hotel Stonetown

3x overnachting Reef & Beach Resort Zanzibar

Drinkwater (1,5 liter per dag)

Reserveringskosten

Uitgesloten

Internationale vlucht

Binnenlandse vlucht naar Zanzibar (kan geregeld worden)

Luchthaventransfers (kan geregeld worden)

Overnachting voor en na de safari (kan geregeld worden)

Toeristenvisum

Persoonlijke reisverzekering

Drankjes & Snacks

Tourist tax Zanzibar: $1.00 per person and day (to bepaid on spot)

Optional activities for your Tanzania Safari & Zanzibar Beach Holiday Package

Wil je het volledige reisschema en de prijs zien?

Download de routebeschrijving hieronder

˅

Start jouw Tanzania Safari & Zanzibar Strand vakantie!

Vul de velden in en download het reisschema in PDF. Jouw mobiele nummer wordt enkel gebruikt om te verifiëren of de informatie per e-mail goed is ontvangen. Wij gaan je niet bellen, maar sturen een WhatsApp of sms hiervoor.

0 + 8 = ?