• Nijlpaardenpoel in het Lake Manyara Safaripark

7 Dagen Kampeersafari in Tanzania

Het beste van Noord-Tanzania in één week! Je bezoekt Tarangire, de Ngorongoro krater, Serengeti National Park, Lake Natron en Lake Manyara. Deze kampeersafari brengt je naar afgelegen ‘off the beaten track’ gebieden en één nacht slaap je in de unieke Maasai Boma Lodge!

Een Afrikaanse Buffel met indrukwekkende hoorns in het Tarangire Nationaal Park

Dag 1 – Tarangire Nationaal Park

Uw 7-daagse kampeersafari in Tanzania begint vandaag met het Tarangire National Park, op ongeveer 2 uur rijden van de safari-hoofdstad Arusha. Tarangire heeft een oppervlakte van 1.409 vierkante kilometer. Het park herbergt een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder olifanten, leeuwen, buffels en luipaarden. Het is beroemd om de eeuwenoude baobab bomen, die naar schatting meer dan 1000 jaar oud zijn. Het landschap is spectaculair – met glooiende savannes en weelderige vegetatie. Het park is vernoemd naar de Tarangire rivier die door het park stroomt en telt meer dan 550 vogelsoorten, waardoor het een van de topbestemmingen voor vogels kijken ter wereld is. Tarangire werd opgericht in 1970 en is een van de populairste toeristische bestemmingen in Tanzania. In de avond rijden we naar Africa Safari Lake Manyara waar je overnacht in een Safari tent.

Tijdens uw 7 Dagen Camping Safari in Tanzania zult u veel Zebra's zien, zoals deze in het Ngorongoro Conservation Area.

Dag 2 – Ngorongoro-gebied

Vandaag staan we ’s ochtends vroeg op en na het ontbijt rijden we de verbazingwekkende Ngorongoro krater in. De Ngorongoro krater is de grootste intacte krater ter wereld. In de krater leven naar schatting 30.000 grote zoogdieren. Door zijn natuurlijke grenzen is er een overvloed aan wilde dieren in het hele natuurgebied, waar de Big Five leven, waaronder de Afrikaanse zwarte neushoorn, maar ook hyena’s, zebra’s en olifanten, om er maar een paar te noemen. Helaas zijn de neushoorns ernstig bedreigd, daarom worden ze 24 uur per dag bewaakt door parkwachters. Aan het eind van de dag gaan we naar Ndutu/Zuid Serengeti waar we overnachten bij Africa Safari South Serengeti. Het gebied staat bekend om het kalfseizoen van de Grote Migratie, een absoluut hoogtepunt van de jaarlijkse gnoe migratie.

Zebra's drinken uit een kleine vijver in het Serengeti National Park met Kopjes op de achtergrond

Dag 3 – Serengeti Nationaal Park

Op de derde dag is het tijd om het legendarische Serengeti National Park binnen te gaan. We rijden ongeveer anderhalf uur met spectaculaire uitzichten over de Ngorongoro hooglanden naar de eindeloze vlaktes. Terwijl je wacht tot jouw gids klaar is met de poortformaliteiten, gebruikt je de tijd om een grote kopjes (deze grote rotsen zijn een habitat voor verschillende soorten flora en fauna die alleen tussen deze buitenaards uitziende steenformaties voorkomen) te beklimmen en de enorme savanne tot aan de horizon te zien. Na een spannende dag van verkennen van deze unieke omgeving komen we aan bij Africa Safari Ikoma waar je overnacht in een Safaritent met gedeelde badkamers.

Met deze 7 Dagen Camping Safari in Tanzania heeft u zeer goede kansen om de jaarlijkse Grote Migratie in het Serengeti Eco Systeem te zien.

Dag 4 – Serengeti Noord

De volgende dag vervolgen we onze gamedrive in de Serengeti en gaan we naar het noorden. In het migratie seizoen komen we langs de Mara rivier. Sta versteld van de duizenden dieren die de rivier oversteken. Echt een once in a lifetime ervaring! Aan het eind van de dag overnachten we bij Africa Safari Maasai Boma Lodge. Zoals de naam van de accommodatie al doet vermoeden, is deze geïnspireerd op een traditionele Maasai Boma. Kijk om je heen en je begrijpt waarom; je bevindt je in hun midden. Het dorp heet Ololosokwan en hoewel het niet in een officieel wildreservaat of nationaal park ligt, zijn er door de nabijheid van het Serengeti-ecosysteem altijd dieren in de buurt.

Een Maasai met traditionele kleding in het Natron-meer met de Ol Doinyo Lengai berg op de achtergrond

Dag 5 – Lake Natron

Na het ontbijt gaan we naar Lake Natron. De ritten vanuit de noordelijke Serengeti zijn afgelegen, met een desolate, buitenaardse schoonheid en een onvergelijkbaar gevoel van ruimte en oudheid. De wegen gaan door onbetreden Maasai land, met kleine Bomas en grote bergen vaak in zicht in een wild, dichtgeschroeid landschap. Van juni tot november verzamelen zich bij het meer ongeveer twee miljoen flamingo’s. Op weg naar de lodge kunnen we een stop maken bij de warmwaterbronnen. We overnachten bij Africa Safari Lake Natron. De lodge heeft een zwembad dat is ingebed in het omringende landschap en heeft een prachtig uitzicht op de naburige Mount Ol Doinyo Lengai, een nog steeds actieve vulkaan. Geniet van het uitzicht! Vanuit de lodge maak je met je gids een wandeling van 10 minuten naar het meer.

Ngare Sero watervallen bij Lake Natron

Dag 6 – Lake Natron watervallen

In de ochtend neemt je gids je mee voor een avontuurlijke wandeling naar de Ngare Sero Watervallen (zorg voor wandelschoenen). Genoemd naar de Ngare Sero rivier die ontspringt in de Ngorongoro Highlands en door de Rift Valley afdaalt naar het Natron bekken. Het is een van de weinige bronnen van zoet water in het gebied. De rivier vormde door de millennia heen een kloof met steile wanden. Om de watervallen te bereiken moet je meerdere keren de rivier oversteken, dus zorg voor geschikte schoenen en uitrusting. Na de lunch ga je naar het kleine dorpje Mto Wa Mbu waar je overnacht bij Africa Safari Lake Manyara.

Een grijze kroonkraanvogel bij Lake Manyara

Dag 7 – Lake Manyara Nationaal Park

Voor onze laatste safaridag bezoeken we Lake Manyara National Park. Lake Manyara is een sodameer gelegen in de Great Rift Valley, een geologisch kenmerk dat miljoenen jaren geleden is gevormd en zich over meer dan 2000 kilometer uitstrekt langs de oostkant van Afrika. In Manyara leven wilde dieren zoals flamingo’s, giraffen, zebra’s, nijlpaarden en de unieke boomklimmende leeuwen. We maken de hele dag een game drive in Lake Manyara en in de middag rijden we terug naar Arusha waar we voor het diner aankomen.

Wat is dit?

  • 7 Dagen kampeersafari in Tanzania ‘off the beaten track’ naar het afgelegen Lake Natron gebied en de belangrijkste nationale parken in het noorden van Tanzania
  • Een route met verbeterde kampeeraccommodaties
  • Safari naar Tarangire, Lake Manyara, Serengeti National Park, Lake Natron en de Ngorongoro Crater
  • Klassieke gamedrives zonder specifieke fysieke uitdagingen

Waar verblijf je?

(volpension voor alle accommodaties; 3 maaltijden per dag)

Dit is een echte privé Safari die qua accommodatie en routing kan worden aangepast aan jouw wensen. Dat betekent ook dat u het maximale uit uw reis kunt halen en uw ervaring met de hulp van uw gids kunt verfijnen (bijv. duur van de game drives).

Wanneer reizen?

  • Kan het hele jaar door; geen bezwaar, zelfs niet in het regenseizoen
  • Dagelijks vertrek

Voor wie?

  • Ideaal voor koppels, families, vrienden, kleine groepen die meer tijd willen doorbrengen in het Serengeti Eco System

Van waar naar waar?

  • Beginnend in Arusha / eindigend in Arusha
  • Internationale vluchten naar en vanaf Kilimanjaro Airport

Seizoenen:

HOOG seizoen: 1 september – 14 maart
PEAK seizoen: 16 mei – 31 augustus
LAAG seizoen: 15 maart – 15 mei

7 Dagen Kampeersafari in Tanzania Kaart

Deze kaart dient om je een idee te geven van de reisroute. Het nummer in elke kaart komt overeen met de dag van dit Safari voorstel. De exacte route wordt bepaald door onze ervaren lokale gidsen.

7 Dagen Safari Tanzania Kaart

Begrepen:

Game drives met Nissan of Toyota Land Cruiser met pop-up dak en ervaren gids

Toegang tot het Nationaal Park, speciale camping en concessievergoedingen

6x overnachting in Safaritenten met gedeelde badkamers – volpension (3 maaltijden per dag)

Drinkwater (1,5 liter per dag)

Reserveringskosten

Uitgesloten

Internationale vlucht

Luchthaventransfers (kan geregeld worden)

Overnachting voor en na de safari (kan geregeld worden)

Toeristenvisum

Persoonlijke reisverzekering

Drankjes & Snacks

Optionele activiteiten voor uw 7 Dagen kampeersafari in Tanzania

Wil je het volledige reisschema en de prijs zien?

Download de routebeschrijving hieronder

˅

Begin jouw 7 daagse kampeersafari in Tanzania!

Vul de velden in en download het reisschema in PDF. Jouw mobiele nummer wordt enkel gebruikt om te verifiëren of de informatie per e-mail goed is ontvangen. Wij gaan je niet bellen, maar sturen een WhatsApp of sms hiervoor.

0 + 5 = ?