• Een close-up portret van een neushoorn, een van de meest bedreigde soorten ter wereld

7 Dagen Safari Tanzania Vakantie

Het beste van Noord-Tanzania in één week! Je bezoekt Tarangire, de Ngorongoro krater, Serengeti National Park, Lake Natron en Lake Manyara. Dit Safari vakantie pakket biedt comfortabele accommodaties en brengt je naar afgelegen ‘off the beaten track’ gebieden en één nacht slaap je in de unieke Maasai Boma Lodge!

Olifanten hebben altijd voorrang tijdens uw 7 dagen Safari Tanzania Vakantie

Dag 1 – Tarangire Nationaal Park

Uw 7 Dagen Safari Tanzania begint vandaag met het Tarangire National Park, op ongeveer 2 uur rijden van de Safari-hoofdstad Arusha. Tarangire heeft een oppervlakte van 1.409 vierkante kilometer. Het park herbergt een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder olifanten, leeuwen, buffels en luipaarden. Het is beroemd om de eeuwenoude baobabbomen, die naar schatting meer dan 1000 jaar oud zijn. Het landschap is spectaculair – met glooiende savannes en weelderige vegetatie. Het park is vernoemd naar de Tarangire rivier die door het park stroomt en telt meer dan 550 vogelsoorten, waardoor het een van de topbestemmingen voor vogels kijken ter wereld is. Tarangire werd opgericht in 1970 en is een van de populairste toeristische bestemmingen in Tanzania. In de avond rijden we naar Africa Safari Lake Manyara waar je overnacht in een volledig ingerichte en-suite comfort tent.

Een eenzame gnoe in de Ngorongoro Caldera (krater)

Dag 2 – Ngorongoro Conservation Area

Vandaag staan we vroeg in de ochtend op en na het ontbijt rijden we de verbazingwekkende Ngorongoro krater in. De Ngorongoro krater is de grootste intacte krater ter wereld. In de krater leven naar schatting 30.000 grote zoogdieren. Door zijn natuurlijke grenzen is er een overvloed aan wilde dieren in het hele natuurgebied, waar de Big Five leven, waaronder de Afrikaanse zwarte neushoorn, hyena’s, zebra’s en olifanten, om er maar een paar te noemen. Helaas zijn de neushoorns ernstig bedreigd, daarom worden ze 24 uur per dag bewaakt door parkwachters. Aan het eind van de dag gaan we naar Ndutu/Zuid Serengeti waar we overnachten bij Africa Safari South Serengeti. Het gebied staat bekend om het kalfseizoen van de Grote Migratie, een absoluut hoogtepunt van de jaarlijkse gnoe trek.

Een portret van het snelste landzoogdier op aarde, het jachtluipaard

Dag 3 – Serengeti Nationaal Park

Op de derde dag is het tijd om het legendarische Serengeti National Park binnen te gaan. We rijden ongeveer anderhalf uur met spectaculaire uitzichten over de Ngorongoro hooglanden naar de eindeloze vlaktes. Terwijl je wacht tot jouw gids klaar is met de poortformaliteiten, gebruikt je de tijd om een grote kopjes (deze grote rotsen zijn een habitat voor verschillende soorten flora en fauna die alleen tussen deze buitenaards uitziende steenformaties voorkomen) te beklimmen en de enorme savanne tot aan de horizon te zien. Na een spannende dag verkennen van deze unieke omgeving komen we aan bij Africa Safari Ikoma, waar je overnacht in een volledig ingerichte comforttent met eigen badkamer.

Kijk uit voor de gevaarlijke nijlpaarden tijdens uw safari in Tanzania.

Dag 4 – Serengeti Noord

De volgende dag vervolgen we onze gamedrive in de Serengeti en gaan we naar het noorden. In het migratie seizoen komen we langs de Mara rivier. Sta versteld van de duizenden dieren die de rivier oversteken. Echt een once in a lifetime ervaring! Aan het eind van de dag overnachten we bij Africa Safari Maasai Boma Lodge. Zoals de naam van de accommodatie al doet vermoeden, is deze geïnspireerd op een traditionele Maasai Boma. Kijk om je heen en je begrijpt waarom; je bevindt je in hun midden. Het dorp heet Ololosokwan en hoewel het niet in een officieel wildreservaat of nationaal park ligt, zijn er door de nabijheid van het Serengeti-ecosysteem altijd dieren in de buurt.

Tijdens uw 7 Dagen Safari Tanzania krijgt u de kans om de lokale bevolking en cultuur te leren kennen, zoals deze oudere Maasai voor een traditionele Boma van leem.

Dag 5 – Lake Natron

Na het ontbijt gaan we naar Lake Natron. De ritten vanuit de noordelijke Serengeti zijn afgelegen, met een desolate, wereldvreemde schoonheid en een onvergelijkbaar gevoel van ruimte en oudheid. De wegen gaan door onbetreden Maasai land, met kleine Bomas en grote bergen vaak in zicht in een wild, dichtgeschroeid landschap. Van juni tot november verzamelen zich bij het meer ongeveer twee miljoen flamingo’s. Op weg naar de lodge kunnen we een stop maken bij de warmwaterbronnen. We overnachten in een en-suite tent bij Africa Safari Lake Natro. De lodge heeft een zwembad dat is ingebed in het omringende landschap en heeft een prachtig uitzicht op de naburige Mount Ol Doinyo Lengai, een nog steeds actieve vulkaan. Geniet van het uitzicht! Vanuit de lodge kun je met je gids een wandeling van 10 minuten maken naar het meer.

Met slippers op steile rotsen klimmen zoals deze avontuurlijke safarigast is niet nodig om de Ngare Sero watervallen in het Natron-meer te bereiken.

Dag 6 – Natron watervallen

In de ochtend neemt je gids je mee voor een avontuurlijke wandeling naar de Ngare Sero Watervallen (zorg voor wandelschoenen). Genoemd naar de Ngare Sero rivier die ontspringt in de Ngorongoro Highlands en door de Rift Valley afdaalt naar het Natron bekken. Het is een van de weinige bronnen van zoet water in het gebied. De rivier vormde door de millennia heen een kloof met steile wanden. Om de watervallen te bereiken moet je meerdere keren de rivier oversteken, dus zorg voor geschikte schoenen en uitrusting. Na de lunch ga je naar het kleine dorpje Mto Wa Mbu waar je bij Africa Safari Lake Manyara overnacht in prachtig ingerichte comforttenten met eigen badkamer.

Momentopname van een jachtluipaard in beweging (Lake Manyara Nationaal Park)

Dag 7 – Lake Manyara Nationaal Park

Voor onze laatste safaridag bezoeken we Lake Manyara National Park. Lake Manyara is een sodameer gelegen in de Great Rift Valley, een geologisch kenmerk dat miljoenen jaren geleden is gevormd en zich over meer dan 2000 kilometer uitstrekt langs de oostkant van Afrika. In Manyara leven wilde dieren zoals flamingo’s, giraffen, zebra’s, nijlpaarden en de unieke boomklimmende leeuwen. We maken de hele dag een game drive in Lake Manyara en in de middag rijden we terug naar Arusha waar we voor het diner aankomen.

Wat is dit?

  • 7 Dagen Safari Tanzania vakantie, met de belangrijkste nationale parken in het noorden van Tanzania en het afgelegen (Soda-) Lake Natron gebied
  • Een route met volledig ingerichte en-suite comfort accommodaties
  • Safari naar Tarangire, Lake Manyara, Serengeti National Park, Lake Natron en de Ngorongoro Crater
  • Klassieke gamedrives zonder specifieke fysieke uitdagingen

Waar verblijf je?

(volpension voor alle accommodaties; 3 maaltijden per dag)

Dit is een echte privé-safari die qua accommodatie en routing kan worden aangepast aan jouw wensen. Dat betekent ook dat u het maximale uit uw reis kunt halen en uw ervaring met de hulp van uw gids kunt verfijnen (bijv. duur van de game drives).

Wanneer reizen?

  • Kan het hele jaar door; geen bezwaar, zelfs niet in het regenseizoen
  • Dagelijks vertrek

Voor wie?

  • Ideaal voor koppels, families, vrienden, kleine groepen die meer tijd willen doorbrengen in het Serengeti Eco System

Van waar naar waar?

  • Beginnend in Arusha / eindigend in Arusha
  • Internationale vluchten naar en vanaf Kilimanjaro Airport

Seizoenen:

HOOG seizoen: 1 september – 14 maart
PEAK seizoen: 16 mei – 31 augustus
LAAG seizoen: 15 maart – 15 mei

7 Dagen Safari Tanzania Vakantie Kaart

Deze kaart dient om je een idee te geven van de reisroute. Het nummer in elke kaart komt overeen met de dag van dit Safari voorstel. De exacte route wordt bepaald door onze ervaren lokale gidsen.

7 Dagen Safari Tanzania Kaart

Begrepen:

Game drives met Nissan of Toyota Land Cruiser met pop-up dak en ervaren gids

Toegang tot het Nationaal Park, speciale camping en concessievergoedingen

6x overnachting in comforttenten met eigen badkamer – volpension (3 maaltijden per dag)

Drinkwater (1,5 liter per dag)

Reserveringskosten

Uitgesloten

Internationale vlucht

Luchthaventransfers (kan geregeld worden)

Overnachting voor en na de safari (kan geregeld worden)

Toeristenvisum

Persoonlijke reisverzekering

Drankjes & Snacks

Optionele activiteiten voor uw 7 Dagen Safari Tanzania vakantie

Wil je het volledige reisschema en de prijs zien?

Download de routebeschrijving hieronder

˅

Begin jouw 7 Dagen Safari Tanzania vakantie!

Vul de velden in en download het reisschema in PDF. Jouw mobiele nummer wordt enkel gebruikt om te verifiëren of de informatie per e-mail goed is ontvangen. Wij gaan je niet bellen, maar sturen een WhatsApp of sms hiervoor.

1 + 1 = ?